Nova pobeda juniorki Srbije, incidenti u Vukovaru

Izvor: Politika, 16.Avg.2013, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda juniorki Srbije, incidenti u Vukovaru

VUKOVAR – Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osigurala je plasman u drugu fazu prvenstva Evrope u Hrvatskoj pošto je danas u Vukovaru, u drugom kolu C grupe, savladala selekciju Portugalije sa 54:45 (12:13, 16:4, 5:18, 21:10).

Izabranice selektora Zorana Kovačića posle današnjeg uspeha i startne pobede protiv Grčke (65:52) vodeće su na tabeli, a sutra će se protiv Švedske boriti da prenesu maksimalna četiri boda, čime bi znatno olakšale put prema četvrtfinalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Srpske juniorke su dosta oscilirale na meču protiv Portugalki. Olako su ispustile prednost od 13 poena posle prvog poluvrmena, bile u zaostatku na startu poslednje četvrtine, ali su odličnom igrom u samoj završnici ipak uspele da slome otpor rivala i zabeleže drugu pobedu zaredom.

Najzaslužnije za novi uspeh bile su Crvendakić sa 22 i Mandić za 14 poena, dok je kod Portugalki Fereira ubacila 11.

U poslednjem trećem kolu Srbija i Švedska sastaju se sutra od 16 sati.

„Silno smo se namučili da dođemo do pobede. Zaista ne znam razlog zbog čega se, sasvim nepotrebno, strah uvukao u naše redove i zbog čega smo olako ispustili prednost od 11 poena prednosti iz prvog poluvremena. Dosta smo grešili, imali loše procente šuta, a problem nam je predstavljala i činjenica što je Dragana Stanković već u prvoj četvrtini zaradila tri lične greške”, rekao je Kovačić za sajt nacionalnog saveza.

On je dodao da je Srbija ipak zasluženo stigla do trijumfa, pre svega zahvaljujući razlici u kvalitetu i mnogo većem iskustvu.

„Ponovo smo imali ogromnu podršku naših navijača u Vukovaru, koji će nam dosta značiti i u sutrašnjem meču protiv selekcije Švedske, gde ćemo učiniti sve da pobedimo i prenesemo četiri boda u drugu fazu šampionata”, istakao je Kovačić.

Hrvatski mediji prenose da posle utakmice Srbija - Portugalija umalo nije došlo do sukoba između hrvatskih i srpskih navijača ispred dvorane u Vukovaru. Bilo je verbalnih čarki, ali je policija stala između nekoliko desetina navijača i tako spečila fizički sukob.

Navodi se da je atmosferu još u četvrtak „zakuvala” zastava srpskih navijača na kojoj je ćirilicom bilo ispisano „Vukovar”, kao i skandiranje „Ovo je Srbija”.

Hrvatski mediji tvrde da je policija zabranila srpske zastave i transparente na utakmici, ali da to „nije sprečilo ružne scene oko dvorane”.

Navodno je protiv jednog mladića podignuta prekršajna prijava, upravo zbog zastave s ćirilicom.

Tanjug

objavljeno: 16.08.2013.
Pogledaj vesti o: Incident,   Grčka

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda juniorki Srbije, incidenti u Vukovaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2013

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osigurala je plasman u drugu fazu prvenstva Evrope u Hrvatskoj pošto je danas u Vukovaru, u drugom kolu C grupe, savladala selekciju Portugalije sa 54:45 (12:13, 16:4, 5:18, 21:10).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.