Juniorke dobile, sprečeni neredi

Izvor: B92, 16.Avg.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniorke dobile, sprečeni neredi

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osigurala je plasman u drugu fazu prvenstva Evrope u Hrvatskoj.

Srbija je u petak u Vukovaru, u drugom kolu C grupe, savladala selekciju Portugala sa 54:45 (12:13, 16:4, 5:18, 21:10).

Posle utakmice uspešnom intervencijom hrvatske policije sprečeni su fizički sukobi srpskih i lokalnih hrvatskih navijača, kojima smeta podrška Srbiji u gradu na Vuki.

Izabranice selektora Zorana Kovačića posle startne pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Grčke (65:52) vodeće su na tabeli, a u subotu će se protiv Švedske boriti da prenesu maksimalna četiri boda, čime bi znatno olakšale put prema četvrtfinalu.

Srpske juniorke su dosta oscilirale na meču protiv Portugalki. Olako su ispustile prednost od 13 poena posle prvog poluvrmena, bile u zaostatku na startu poslednje četvrtine, ali su odličnom igrom u samoj završnici ipak uspele da slome otpor rivala i zabeleže drugu pobedu zaredom.

Najzaslužnije za novi uspeh bile su Crvendakić sa 22 i Mandić za 14 poena, dok je kod Portugalki Fereira ubacila 11.

U poslednjem trećem kolu Srbija i Švedska sastaju se sutra od 16 sati.

"Silno smo se namučili da dođemo do pobede. Zaista ne znam razlog zbog čega se, sasvim nepotrebno, strah uvukao u naše redove i zbog čega smo olako ispustili prednost od 11 poena prednosti iz prvog poluvremena. Dosta smo grešili, imali loše procente šuta, a problem nam je predstavljala i činjenica što je Dragana Stanković već u prvoj četvrtini zaradila tri lične greške", rekao je Kovačić za sajt nacionalnog saveza.

On je dodao da je Srbija ipak zasluženo stigla do trijumfa, pre svega zahvaljujući razlici u kvalitetu i mnogo većem iskustvu.

"Ponovo smo imali ogromnu podršku naših navijača u Vukovaru, koji će nam dosta značiti i u sutrašnjem meču protiv selekcije Švedske, gde ćemo učiniti sve da pobedimo i prenesemo četiri boda u drugu fazu šampionata", istakao je Kovačić.

Hrvatski mediji prenose da posle utakmice Srbija - Portugal umalo nije došlo do sukoba izmedju hrvatskih i srpskih navijača ispred dvorane u Vukovaru. Bilo je verbalnih čarki, ali je policija stala između nekoliko desetina navijača i tako spečila fizički sukob.

Situaciju su podgrejali hrvatski mediji, koji su kao skandal prikazali zastavu srpskih navijača na kojoj je ćirilicom bilo ispisano "Vukovar", kao i skandiranje "Ovo je Srbija".

Drugog dana takmičenja policija je zabranila srpske zastave i transparente na utakmici, ali to "nije sprečilo ružne scene oko dvorane".

Po navodima hrvatskih medija protiv jednog mladića je podignuta prekršajna prijava, upravo zbog zastave s ćirilicom.

Prethodnih godina stranke ekstremne desnice vode žestoku antisrpsku kampanju u Vukovaru i drugim gradovima po Slavoniji, posebno kada je Hrvatska na zahtev EU donela zakon kojim se propisuje upotreba ćirilice u multinacionalnim sredinama.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pobeda Srpkinja i novi incidenti u Vukovaru

Izvor: Press, 16.Avg.2013

Izabranice selektora Zorana Kovačića posle današnjeg uspeha i startne pobede protiv Grčke (65:52) vodeće su na tabeli, a sutra će se protiv Švedske boriti da prenesu maksimalna četiri boda, čime bi znatno olakšale put prema četvrtfinalu... Srpske juniorke su dosta oscilirale na meču protiv...

Nastavak na Press...

EP U18 - Srpkinje već u drugom krugu, sprečen 'bliski susret' navijača

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2013

Ženska juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je još jednu pobedu na Evropskom prvenstvu u Vukovaru, u Hrvatskoj. Srpkinje su u drugom kolu bile bolje od Portugala i osigurale plasman u drugu fazu takmičenja.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.