Dvanaest migranata umrlo od hladnoće na tursko-grčkoj granici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Feb.2022, 22:21

Dvanaest migranata umrlo od hladnoće na tursko-grčkoj granici

Turske vlasti pronašle su tijela 12 migranata koji su se smrzli u blizini Grčke, izjavio je u srijedu ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, optužujući grčke stražare da su ih vratili preko granice bez obuće. Grčka je dugo poricala turske tvrdnje da njene snage potiskuju migrante nazad u Tursku ili da potapaju migrantske čamce na moru. Ministar migracija Grčke Notis Mitarači odbacio je u srijedu Sojluove izjave kao "lažnu propagandu", rekavši da Turska mora učiniti više da...
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"Bez obuće i odeće": Pronađena tela 12 smrznutih migranata nedaleko od granice sa Grčkom

Izvor: Blic, 03.Feb.2022, 02:25

Turske vlasti saopštile su da su nedaleko od granice sa Grčkom pronašle tela 12 osoba za koje se veruje da su migranti koji su se smrznuli nakon što su potisnuti nazad u Tursku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.