Cicipas: Izlasci na mrežu su mi doneli pobedu

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 23:07

Cicipas: Izlasci na mrežu su mi doneli pobedu

Stefanos Cicipas je veoma zadovoljan svojom igrom posle plasmana u finale Mastersa u Sinsinatiju.

Grčki teniser je treći put pobedio Danila Medvedeva, ovog puta sa 7:6 (6), 3:6, 6:3 i tako je stigao do šestog masters finala u karijeri, a ima priliku da osvoji treći trofej u sezoni, pošto je bio najbokji u Monte Karlu i na Majorki.

Za titulu će se boriti protiv Borne Ćorića koji je savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kamerona Norija sa 6:3, 6:4.

Cicipas je posle meča sa najboljim igračem sveta rekao da ima utisak da je svojom igrom naterao Medvedeva da se "previše trudi", iz čega su sledile i greške.

"U poslednjih par gemova trećeg seta, činilo mi se da nije dobro udarao. Imao sam osećaj da se trudi previše i tada sam shvatio da sam ga neterao na to. To sam radio često u razmenama, uložio sam dosta snage u sve. Znao sam da je to bila prilika za mene, da udaram kako sam se pripremao", kaže Cicipas.

Teniser iz Atine je bio svestan da neće biti lako savladati Danila, ali jedan brejk u setu odluke bio je dovoljan.

"Znao sam da je zadatak težak, da u trećem setu neće biti jednostavno. Meč je bio fizički zahtevan. Iskoristio sam to što je promašio neke prve servise, imao sam još nekoliko dobrih prilika. Poklonio mi je i duplu grešku na brejk lopti, to je bio psihološki veoma važan momenat. Bio sam ne nekoliko gemova do pobede, smiren i koncentrisan na svaki zadatak od tada", dodao je Cicipas.

Isplatila mu se taktika da češće ide na mrežu, uradio je to čak 36 puta tokom meča.

"Iskoristio sam zaista dobro nekoliko skraćenih lopti, da krenem napred. Bilo je mnogo hrabrih poena u servis-volej stilu, taj prilazak mreži mi je definitivno doneo veliku pobedu".

Svestan je i šta ga čeka protiv Ćorića, sa kojim ima skor 1-1.

"Spreman sam. Znam da nikad nije lako igrati protiv njega. Vraća se posle povrede, igra sjajan tenis, naporno će raditi", zaključio je Cicipas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MASTERS SINSINATI: Ćorić kompletirao nedelju čuda - u finalu pao i Cicipas za džinovski skok na ATP listi

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2022, 08:05

Treća titula Hrvata u karijeri...Borna Ćorić je senzacionalni pobednik mastersa u Sinsinatiju. Hrvatski teniser, koji je stigao na turnir u SAD ko 152. igrač sveta, savladao je u finalu Grka Stefanosa Cicipasa sa 7:6 (0), 6:2...Ćorfić je tako kompletirao neverovatan niz na prestižnom turniru,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.