Bolji od Bodiroge, Stojakovića, Rađe, Vilkinsa... Žarko Paspalj najbolji stranac u istoriji grčke košarke (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2015, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji od Bodiroge, Stojakovića, Rađe, Vilkinsa... Žarko Paspalj najbolji stranac u istoriji grčke košarke (VIDEO)

„On je legenda našeg kluba i Partizan je na njega veoma ponosan“, čestitao je u ime crno-belih Predrag Danilović nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije

Veliko priznanje za velikog igrača! Žarko Paspalj (49) je najbolji stranac koji je ikad igrao košarku u Grčkoj! Tako su odlučili novinari portala „gazeta.gr“ koji su povodom uskršnjih praznika sproveli anketu, rangirajući igrače >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz inostranstva koji su se dokazivali u njihovoj ligi i došli do zaključka da je ispred svih nekadašnji as Partizana i reprezentacije Jugoslavije.

Paspalja Grci pamte po učinku u dresovima Olimpijakosa (1991-1994), Panatinaikosa (1994/1995), Panionisa (1995/1996) i Arisa (1997/1998). Novinari Gazete su kao kriterijume pri izboru najboljeg stranca u obzir uzeli godine provedene u Grčkoj, individualni i timski rezultat, zaostavštinu, reakcija ljudi na igrača, kao i revolucionarni način igre.

I prvo mesto pripalo je Paspalju, koji je 1992. bio najbolji strelac lige, 1994. osvojio nagradu za najkorisnijeg košarkaša finalnog turnira tadašnjeg Kupa šampiona (Pirejci poraženi od Huventuda), uz napomenu da je sa Olimpijakosom dva puta bio šamopion države (1993, 1994) i jednom osvajač Kupa (1994), koji je podigao i u poslednjoj sezoni u zemlji Helena, samo u majici solunskog Arisa.



Malo li je? Posebno ako se ima u vidu činjenica da su na parketima u Grčkoj igrali i takvi asovi poput Dejana Bodiroge, Predraga Stojakovića, Dina Rađe, Dominika Vilkinsa, Roja Tarplija, Majka Batista...

Otuda i čestitka iz njegovog Partizana, koju mu je uputio predsednik kluba Predrag Danilović.

„Žarko Paspalj i jeste najbolji strenac koji je ikad igrao u Grčkoj i pored jake konkurencije. Paspalj je legenda našeg kluba i Partizan je na njega veoma ponosan“, poručio je u ime crno-belih Danilović.



Kako je Žarko Paspalj otišao u NBA ligu i kakav odnos ima sa Gregom Popovičem pročitajte OVDE.

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Košarka,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PARTIZAN PONOSAN NA PASPALJA: Srbin najbolji stranac u Grčkoj svih vremena

Izvor: HotSport.rs, 10.Apr.2015

Njuticajniji grčki novinari čiji je sektor magična igra pod obručima, okupili su se pod krovom portala „Gazeta.gr” pred vaskršnje preznike sproveli anketu kako bi napravili rang listu najboljih stranaca istoriji košarke zemlji Helena.. . Kriterijumi po kojima su birani najkvalitetniji bili...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.