Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Zaštita verskih sloboda ključna za borbu protiv ekstremizma

Američki potpredsednik Džo Bajden izjavio je da je zaštita verskih sloboda moralni imperativ za odbranu društva od nasilnih ekstremista.

Bajden je rekao da terorističke organizacije, kao što su Al Kaida i Islamska država izopačuju islam kako bi opravdale stravična dela.

Te stavove izneo je tokom ceremonije na kojoj mu je uručena nagrada za unapređenje ljudskih prava "Atinagora" (Athenagoras Human Rights Award), koju dodeljuje Grčka pravoslavna crkva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Religijske slobode ključne u borbi protiv ekstremista

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2015, 08:40

Američki potpredsednik Džo Bajden izjavio je da je zaštita religijskih sloboda moralni imperativ kojim se društvo brani od nasilnih ekstremista...On je istakao da grupe kao što su Islamska država i Al Kaida iskrivljuju islam kako bi opravdale užasne akte, prenosi AP...Bajden je naveo da su verske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.