Bajden: Zaštita verskih sloboda ključna za borbu protiv ekstremizma

Izvor: Blic, 18.Okt.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Zaštita verskih sloboda ključna za borbu protiv ekstremizma

Američki potpredsednik Džo Bajden ocenio je da je zaštita verskih sloboda moralni imperativ za odbranu društva od nasilnih ekstremista.

Bajden je izjavio da terorističke organizacije, kao što su Al Kaida i Islamska država izopačuju islam kako bi opravdale stravična dela.

Američki potpredsednik govorio je sinoć na ceremoniji u Njujorku pošto je primio nagradu za unapređenje ljudskih prava "Atinagora" (Athenagoras Human Rights Award), koju dodeljuje Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravoslavna crkva.

Bajden je kazao da će SAD biti snažne sve dok predstavljaju "svetionik za ljudska prava".

On je rekao da su u SAD religijske vrednosti u potpunosti u skladu sa građanskim vrednostima i istakao da mu je Rimokatolička crkva pružila "utočište i sigurnost".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Zaštita verskih sloboda ključna za borbu protiv ekstremizma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2015

Američki potpredsednik Džo Bajden izjavio je da je zaštita verskih sloboda moralni imperativ za odbranu društva od nasilnih ekstremista...Bajden je rekao da terorističke organizacije, kao što su Al Kaida i Islamska država izopačuju islam kako bi opravdale stravična dela...Te stavove izneo je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.