BUDITE NA OPREZU AKO SADA LETUJETE U GRČKOJ: Najavljuje se stravično nevreme?! Izbegavajte ulazak u more

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 14:52

BUDITE NA OPREZU AKO SADA LETUJETE U GRČKOJ: Najavljuje se stravično nevreme?! Izbegavajte ulazak u more

Neophodno redovno pratiti vremensku prognozu.

Po navodima iz grupe Fejsbuk Grčkainfo atinska meteorološka služba i grčki meteorolozi uputili su upozorenje javnosti o mogućem stvaranju krajnje opasne vremenske situacije slične uraganu, koja bi mogla zadesiti neke obalne regione Grčke, već od danas popodne, a posebno od sutra.

Ovo upozorenje dolazi u svetlu nedavnih sećanja na tragične događaje pre četiri do pet godina u regiji Halkidiki, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je snažno nevreme izazvalo velike štete i gubitak ljudskih života.

Naglašava se da, iako se ne može sa potpunom tačnošću predvideti gde će se ovakva situacija tačno manifestovati, građani bi trebalo da budu izuzetno oprezni zbog mogućnosti brzog stvaranja ovakvih nepogoda, koje se mogu razviti u samo nekoliko minuta.

Apeluje se na sve građane i turiste na obalnim područjima da pažljivo prate vremenske prognoze i, ukoliko primete bilo kakve sumnjive znake, odmah preduzmu odgovarajuće mere opreza. U situaciji kada postoji i najmanja sumnja u vremenske uslove, preporučuje se izbegavanje ulaska u more kako bi se sprečile potencijalno opasne situacije.

Pozivamo sve srpske turiste da budu odgovorni i obazrivi tokom narednih dana kako bi se izbegle nepoželjne posledice. Praćenje zvaničnih meteoroloških informacija i savetovanje sa lokalnim vlastima može biti od ključne važnosti u očuvanju bezbednosti i smanjenju potencijalnih rizika.

Ukoliko se stanje pogorša, preporučuje se svima da ostanu u svojim smeštajima i izbegavaju putovanja ili boravak na otvorenom prostoru dok se ne dobije zeleno svetlo od nadležnih vlasti.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.