Nema nazad: Izgrađeno 20 odsto Severnog toka II

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema nazad: Izgrađeno 20 odsto Severnog toka II

Brisel -- Gasprom je već izgradio više od 20 odsto gasovoda "Severni tok 2" i radovi se odvijaju po planu, izjavio je direktor te ruske gasne kompanije Aleksej Miler.

On je to rekao novinarima u Briselu, gde su održani trilateralni pregovori izmedju Rusije, Ukrajine i EU o gasu, prenosi ruska agencija Tass.

Projekat "Severni tok 2", koji se proteže od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke, obuhvata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgradnju dva kraka koja imaju ukupan kapacitet 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Troškovi izgradnje procjenjuju se na 9,5 milijardi evra, a prvi gas bi iz tog gasovoda trebalo da potekne krajem ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.