SRS skup podrške libijskom narodu i Gadafiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2011, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS skup podrške libijskom narodu i Gadafiju

BEOGRAD -

Funkcioneri Srpske radikalne stranka (SRS) podržali su danas, na skupu u Beogradu, libijski narod i njegovog lidera Moamera el Gadafija u borbi protiv zapadnih država i osudili ponašanje predsednika Srbije Borisa Tadića prema toj zemlji, ocenjujući ga kao "sramno".

Radikali su sa mitinga podrške libijskom narodu i njihovom vođi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pukovniku Gadafiju u Domu sindikata poslali poruku "da su Srbi uz svoj bratski narod u trenutku zločinačke NATO agresije".

Šešeljevo pismo

Skup, kome je prisustvovalo nekoliko hiljada pristalica i članova SRS-a, počeo je pesmom "Sprem'te se, sprem'te četnici" i srpskom i libijskom himnom, nakon čega je najmlađi sin lidera radikala Vojislava Šešelja pročitao očevo pismo posvećeno libijskom narodu i Gadafiju.

"Globalističke sile ubijaju nedužne civile i razaraju suverenu zemlju kako bi uništili sistem i na vlast doveli izdajnike libijskog naroda. Cilj akcije je uklanjanje Gadafija, lidera koji je svom narodu obezbedio prosperitet, a svojoj državi ugled u svetu", navedeno je u Šešeljevom pismu.

Radikali su naveli da su srpski i libijski narod "oduvek prijatelji", kao i da su Libijci pokazali da su uz srpski narod time što su podržali SR Jugoslaviju u vreme bombardovanja i sankcija.

Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović najoštrije je osudio režim Borisa Tadića, koga je optužio da je Libiji zaveo sankcije po diktatu SAD i zapadnih sila.

Skupu su se obratili i predstavnici libijskog naroda, koji su zajedno sa publikom često prekidali govornike aplauzima i povicima "Libija, Libija" i "Srbija, Srbija".

Todorović je agresiju na Libiju uporedio sa bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. godine i ukazao da je u pitanju "ista misija, koja se samo drugačije zove".

"'Odisejeva zora', kako je nazvan napad zapadnih sila na Libiju, u stvari predstavlja sumrak civilizacije 21. veka", naveo je Todorović.

Pohvala "balkanskim lavovima"

Ahmed Mezuhi, koji je predstavljen kao "blizak prijatelj libijskog vođe Moamera el Gadafija", rekao je na skupu da se libijski narod i njegov vođa hrabro bore i da "neće dozvoliti otimanje svoje zemlje".

"Pravda je na našoj strani, ne damo nijedan pedalj otadžbine agresoru, kao ni našeg vođu. On je simbol naše pobede. Naš cilj je konačna pobeda ili svi ginemo", kazao je Mezuhi i izazvao ovacije u publici.

On je srpski narod nazvao "balkanskim lavovima" i zahvalio se na podršci široj javnosti i Fejsbuk grupi podrške srpskog naroda Moameru el Gadafiju, koja danas broji 67.000 članova.

Međunarodna koalicija počela je intervenciju u Libiji 19. marta s ciljem obezbeđivanja zone zabrane leta iznad te zemlje i sprečavanja represije režima nad civilima.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Podrška libijskom narodu i Gadafiju

Izvor: RTS, 09.Apr.2011

Pristalice Srpske radikalne stranke na skupu u Beogradu podržale libijski narod i njegovog lidera Moamera el Gadafija u borbi protiv zapadnih država...Funkcioneri Srpske radikalne stranka podržali su na skupu u Beogradu, libijski narod i njegovog lidera Moamera el Gadafija u borbi protiv zapadnih...

Nastavak na RTS...

Radikalska podrška Gadafiju

Izvor: Mondo, 09.Apr.2011

Učesnici skupa koji je održan danas u Beogradu u organizaciji Srpske radikalne stranke izrazili su podršku libijskom narodu i lideru Muameru El Gadafiju i osudili politiku SAD prema Libiji.

Nastavak na Mondo...

SRS podržala narod Libije i Gadafija

Izvor: Blic, 09.Apr.2011

Učesnici skupa koji je održan danas u Beogradu u organizaciji Srpske radikalne stranke (SRS) izrazili su podršku libijskom narodu i lideru Muameru El Gadafiju i osudili politiku SAD prema Libiji...Potpredsednik SRS Dragan Todorović je u prepunoj Velikoj dvorani Doma sindikata rekao da građani Srbije...

Nastavak na Blic...

Šešelj podržao Gadafija, Gadafi Šešelja

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2011

Srpska radikalna stranka organizovala je danas u prepunoj dvorani Doma sindikata skup podrške libijskom narodu i lideru Moameru Gadafiju i osudila politiku SAD prema Libiji. Najmlađi sin Vojislava Šešelja pročitao je očevo pismo iz Haga u kojem se podržava Gadafi, dok se prijatelj libijskog lidera...

Nastavak na Vesti-online.com...

Skup zahvalnosti narodu Japana

Izvor: B92, 09.Apr.2011

Beograd -- Grad Beograd i Srpsko-japansko društvo Beograd-Tokio organizovaće u nedelju na Trgu Republike skup podrške i zahvalnosti narodu Japana...Skupu će prisustvovati ambasador Japan u Srbiji Tošio Cunozaki, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života...Radnici...

Nastavak na B92...

Srpski radikali podržali Gadafija

Izvor: Glas javnosti, 10.Apr.2011, 07:02

BEOGRAD - Učesnici skupa koji je održan u Beogradu u organizaciji Srpske radikalne stranke (SRS) izrazili su podršku libijskom narodu i lideru Muameru Gadafiju i osudili politiku SAD prema Libiji...Potpredsednik SRS Dragan Todorović je u prepunoj Velikoj dvorani Doma sindikata rekao da građani Srbije...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.