Skup zahvalnosti narodu Japana

Izvor: B92, 09.Apr.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup zahvalnosti narodu Japana

Beograd -- Grad Beograd i Srpsko-japansko društvo Beograd-Tokio organizovaće u nedelju na Trgu Republike skup podrške i zahvalnosti narodu Japana.

Skupu će prisustvovati ambasador Japan u Srbiji Tošio Cunozaki, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života.

Radnici Javnih komunalnih preduzeća "Zelenilo" i "Srbija šume" će na beogradskom centralnom trgu iz žutog autobusa, jednog od 93 koje je japanski narod donirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradu, besplatno Beograđanima podeliti 1.001 sadnicu trešnje.

U akciji će učestvovati i upravnik beogradskog "Ateljea 212" Kokan Mladenović, koji za B92 podseća da su građani Srbije spremni da pomognu prijateljima u nevolji.

"Mi ne verujemo da možemo nešto preterano da pomognemo i uradimo za Japan, Srbija nije bogata zemlja niti poseduje infrastrukturu koja to može da uradi, ali je Srbija zemlja koja može da bude zahvalna, Srbija je zemlja koja je podignula spomenik Francuskoj, takva Srbija ume da pamti prijatelje i obzirom da su prijatelji u nevolji, mislim da je samo saznanje da nisu sami na svetu dobar deo pomoći koji možemo da pružimo", rekao je Mladenović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.