Na 50. filmskim susretima 16 filmova

Izvor: Studio B, 22.Avg.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na 50. filmskim susretima 16 filmova

Na letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi večeras će biti otvoren 50. jubilarni Festival glumačkih ostvarenja, popularni Filmski susreti.

Slogan ovogodišnjeg festivala je "Pod sjajem zvezda".

Festival će trajati od 22. do 28. avgusta, biće prikazano 16 filmova u takmičarskom i još dva u revijalnom delu.

Nagrada za životno delo "Pavle Vujisić", biće večeras uručena Seki Sabljić.

"Kao i do sada na festivalu će biti dodeljeno ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << osam nagrada. To su još grand pri, najbolja ženaka i muška , izuzetna ženaka i muška i nagrade za debitantske uloge", rekao je umetnički direktor festivala Dragan Vujić.

On je skrenuo pažnju publici na filmove u kojima značajne uloge izraju deca i predložio da se ubudće konstituiše i nagrada za dečiju ulogu.

"Budžet ovogodišnjeg festivala je 20 miliona koje smo dobili od grada i 650 hiljada dinara koliko smo dobili od sponzora. Ministarstvo kulture je predvidelo 2,3 miliona dinara za nas, ali do danas nismo dobili ugovor kako bi nam novac bio prebačen", rekla je Bojana Simović direktorka Niškog kulturnog centra.

Festival će otvoriti film "Bićemo prvaci sveta", a potom će biti prikazan crnohumorni "Mali Budo".

Drugog dana festivala publika će moći da vidi filmove "Panama" i "Nebo iznad nas", dok će 24. avgusta na programu na Letnjoj pozornici biti "Branio sam Mladu Bosnu" i ostvarenje "Otvoreni kavez" u kojem je svoju poslednju ulogu ostvarila Ružica Sokić, a u bioskopu "Kupina" film "Isceljenje".

Poslednji film Vlastimira Đuze Stojiljkovića "Bez stepenika" kao i ostvarenja "In Memoriam" i "Za kralja i otadžbinu" na Letnjoj pozornici biće prikazani 25. avgusta, dok će iste veceri u "Kupini" biti održana projekcija TV filma "Talog".

U sredu 26. avgusta na programu će biti filmovi "Ničije dete", "Amanet" i "Travelator", dok ce 27. avgusta biti prikazana ostvarenja "Enklava", "Gorčilo" i "Jednaki".

Poslednjeg dana festivala, nakon dodele nagrada, biće prikazani gostujući filmovi "Panta Draškić - cena časti" i "Stari Niš - moj Niš".

Cena kompleta karata je 2.000 dinara i neće biti ulaznica za pojedinačne projekcije.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.