Film: MIćalović preuzela Tvrđavu, Ristovskom nagrada „Pavle Vuisić“

Izvor: juGmedia, 21.Avg.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film: MIćalović preuzela Tvrđavu, Ristovskom nagrada „Pavle Vuisić“

NIŠ – Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ otvoreni su sinoć na Letnjoj pozornici Tvrđave u Nišu uručenjem nagrade „Pavle Vuisić“ glumcu Lazaru Ristovskom i simboličnom predajom ključeva grada glumcima.

Primajući nagradu koja se dodeljuje za izuzetan doprinos u srpskoj kinematografiji, Lazar Ristovski je istakao da na tu nagradu gleda kao srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << oskara za životno delo.

„Najteže je u svom selu biti prorok, tako je i najteže od kolega dobiti nagradu, a kad se dobiju, one su uistinu najznačajnije“, istakao je Ristovski.

On se zahvalio niškoj publici što glumce uvek dočekuje sa velikom ljubavlju.

Ključeve grada gradonačelnik Niša Darko Bulatović predao je predsednici žirija „Filmskih susreta“ Slobodi Mićalović, nakon čega je ona, po tradiciji, uzviknula „Tvrđava je naša“, i time označila da će grad u narednih sedam dana biti u rukama glumaca. Na svečanom otvaranju publici se, inače, poklonilo više od 30 glumaca.

Prve festivalske večeri na programu su bili filmovi „Dnevnik mašinovođe“ Miloša Radovića i film „Sporazum“ Predraga Radonjića.

Do petka, 26. avgusta na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u takmičarskoj konkurenciji biće prikazano ukupno 12 filmova.

B. Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ristovskom uručena nagrada za životno djelo

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2016

NIŠ - Proslavljenom glumcu Lazaru Ristovskom uručena je nagrada za životno djelo, koja se tradicionalno dodjeljuje na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti" u Nišu...Nagrada za životno djelo "Pavle Vuisić" dodjeljuje se za izuzetan doprinos umjetnosti glume u domaćem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Niš je prestonica domaćeg filma

Izvor: B92, 21.Avg.2016

Niš je od sinoć prestonica domaćeg filma. Na Letnjoj pozornici u Tvrđavi svečano su otvoreni 51. Filmski susreti...Svečano, sa glumcima na sceni, Letnjom pozornicom ispunjenom do poslednjeg mesta i spektakularnim vatrometom, otvoreni su 51. Filmski sureti...Ključevi Niša od sinoć su u rukama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.