Dečiji film Vučje bobice izmamio suze i smeh niške publike, glumica večeri Nada Blam

Izvor: JužneVesti.com, 23.Avg.2022, 04:39

Dečiji film "Vučje bobice" izmamio suze i smeh niške publike, glumica večeri Nada Blam

Drugu festivalsku noć Filmskih susreta obeležio je dečiji film "Vučje bobice" koji je okupio sve generacije niške publike i izmamio suze i smeh zbog životnih okolnosti jedne beogradske porodice. Glumicom večeri proglašena je Nada Blam koja je ulogom bake pobrala sve simpatije publike. Nakon toga posetioci su bili u prilici i da pogledaju i film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

Porodična atmosfera zavladala je sinoć niškom Letnjom pozornicom, a za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << to je zaslužan film "Vučje bobice" koji je, prema rečima glumaca i reditelja, prvi dečiji film posle mnogo godina.Deca u glavnim ulogama; foto: JV/Jelena Mišić

Svetska premijera filma koja govori o dvoje supružnika pred razvodom i čije svađe utiču na njuhovu decu dotakla je prisutne u publici i pokenula brojne teme poput života na selu, kontakta sa prirodom i velikim brojem razvoda u Srbiji, što najviše utiče na decu.

Nada Blam uspela je da na komičan način iznese ulogu bake sa sela koja pokušava da vrati nadu svojim unucima Anđi i Aleksi, da se njihovi roditelji i dalje vole i tako zasluženo ponela titulu glumice večeri, koja je filmskom rečenicom "Oteli su nam decu" započela svoje obraćanje Nišlijama.

Ta rečenica je model naših života i već mnogo godina unazad nije bilo dečijih filmova, oni se ne snimaju, o deci se priča, mi mislimo o deci, volimo decu, ali filmova nema. Ovo je jedan od prvih dečijih filmova posle mnogo godina. Mi smo bili zaista koherentna ekipa, brzo smo snimili, svi smo se voleli i družili i naravno glavni glumci su bili deca, što je retkost - rekla je glumica uz zahvalnost.

Porodica u fokusu filma; foto: JV/Jelena MišićKako deca tumače glavne uloge, glumac Dimitrije Mita Ilić rekao je to jeste film o deci, ali za odrasle koji bi trebalo da se zapitaju kako se ophode prema svojim najmlađima.

Zašto dozvoljavamo sami sebi da ta deca odu i da dođe do toga "oteli su nam decu". Treba da se zapitamo malo, živimo u trenutku, brzom vremenu i ne obraćamo pažnju ni na sebe ni na svoju porodicu. Osnovni posao svakog oca i majke je negovanje porodice, onog trenutka kada imate srećnu porodicu, onda imate srećan život. Imate decu koja odrastaju zdravo, koja napreduju i imate budućnost - rekao je glumac.

Glumci su poslali poruku da "samo zdrava porodica stvara zdravo društvo", a na filmoskom platnu pored Dimitrija Mitića i Nade Blam našli su se i Tijana Ćurović, Rastko Janković, Simon Jegorović, Duško Radović, Vesna Stanojević i Rade Marjanović.

Nakon ovog filma, publiku na Letnjoj pozornici zadržao je film "Nije loše biti čovek" gde su prisutni bili u prilici da vide neka od najistaknutijih imena domaće kinematografije, poput Branke Katić, Vojina Ćetkovića, Nenada Jezdića, Hristine Popović, Gordana Kičića, Andrije Miloševića, Srđana Kovačevića, ali i pevačicu Lenu Kovačević koja se oprobala u glumčkim vodama.

Po tradiciji, glumci su se između dva filma prisetili kolega koji su preminuli u prethodnih godinu dana, a koji su za sobom ostavili neizbrisiv trag kroz brojne filmove i predstave.

Inače, niška publika će večeras biti u prilici da pogleda filmove "Bilo jednom u Srbiji" i "Nebesa" i obe projekcije će se davati samo na Letnjoj pozornici, prema najavi organizatora.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.