Četvrte večeri Filmskih susreta ostvarenja u bioskopu Cineplexx i na Letnjoj pozornici

Izvor: JužneVesti.com, 23.Avg.2022, 09:14

Četvrte večeri Filmskih susreta ostvarenja u bioskopu "Cineplexx" i na Letnjoj pozornici

Film o srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Kosovu "Heroji", ostvarenje Dušana Milića "Mrak" i film o mladom fudbaleru "Zlatni dečko" niška publika će imati prilike da pogleda četvrte večeri na 57. Filmskim susretima.

Večeras će u bioskopu Cineplexx od 18 sati biti prikazana niška premijera ostvarenja Heroji reditelja Gorana Nikolića. Glavne uloge tumače Mladen Sovilj i Todor Jovanović.

Srednjevekovna Srbija posle Boja na Kosovu. Ovo je priča >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << o svim onim herojima koji nisu opevani u narodnim pesmama. Na povratku kući iz bitke, jedan ratnik sreće divljeg dečaka i oni zajedno nastavljaju put. Neočekivano prijateljstvo ispunjeno je nizom komičnih, emotivnih, ali i dramatičnih momenata - radnja je filma.

Potom će od 20:30 na Letnjoj pozornici Nišlijke i Nišlije moći da pogledaju filma Mrak Dušana Milića u kom glavnu ulogu ima dobitnik nagrade "Pavle Vuisić" Slavko Štimac, a pored njega glume i Danica Ćurčić, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Darren Pettie, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović.

U planinskim zabitima Kosova i Metohije, na imanju okruženom gustom šumom, Milica živi sa majkom Vukicom i dedom Milutinom. Svake noći, porodica se povlači u zabarikadiranu kuću, prestravljena terorom koji dolazi iz šume. Nema materijalnih dokaza da se nešto loše događa, ali svake naredne noći njihov strah raste - opis je filma.

Nakon ovog filma će biti prikazan Zlatni dečko u režiji Ognjena Jankovića, a glavnu ulogu tumači Denis Murić. U ostalim ulogama su i Igor Benčina, Petar Strugar, Ljubomir Bulajić, Andrija Kuzmanović, Alisa Radaković, Jovana Gavrilović, Tihomir Stanić.

Denis je mladi talentovani fudbaler, problematičnog temperamenta koji od rane mladosti, zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa. Ovo je priča o novom Maradoni...Ovo je priča o tome gde vas sve može ili ne može odvesti talenat...Ovo je priča o drugoj šansi.

Kompletan program Filmskih susreta možete da pogledate ovde.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večeras na programu Fimskih susreta ostavrenja Dušana Milića i Ognjena Jankovića

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Avg.2022

Večeras četvrtog dana 57. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma - Filmski susreti, biće prikazani filmovi "Mrak" reditelja Dušana Milića i "Zlatni dečko" u režiji Ognjena Jankovića. Filmovi „Heroji“ i „Mrak“ će, osim na Letnjoj pozornici, večeras biti prikazani i u bioskopu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.