Roman se ne odbija

Izvor: TvojPortal.com, 11.Sep.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roman se ne odbija

Izvor: Dan online
MOSTRA - Drugi dan venecijanske Mostre obeležila su dva ostvarenja. Loše kritike i zviždanje bile su rezervisane za Madonino drugo rediteljsko ostvarenje "E.Nj", dok su ovacije odzvanjale za novi film Romana Polanskog, "Carnage".


Rađen po čuvenoj brodvejskoj drami "The God of Carnage" Jasmine Reze, film je urnebesna mračna komedija snimljena u „ril tajmu" i govori o susretu dva para roditelja pošto su im se deca potukla u školi.
Inače >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << odličan scenario i režiju na platnu prikazuju četvoro velikana svetske glumačke scene – Kejt Vinslet, Džodi Foster, Kristof Valc i Džon Rejly. Dok se Foster i Polanski nisu pojavili na premijeri, Valc, Ninslet i Rejly došli su nasmejani i spremni da sa novinarima diskutuju o novom ostvarenju.
Troje glumaca otkrili su pojedinosti sa snimanja filma brojnim predstavnicima medija posle premijere.
Vinslet je kazala da kada joj je Polanski prišao sa idejom da snima ovaj film, pristala je bez razmišljanja, jer se "Romanu ne govori ne". Istu fascinaciju rediteljem otkrio je da deli i Rejli "koji je bio oduševljen kada ga je Polanski pozvao".
- Bilo je ovo fantastično iskustvo za sve, snimali smo sve dosta brzo, mnogo smo radili i pucalo je na sve strane, ali na dobar način".
Valc je prokomentarisao da za film nije važno da li je neko slavan, već da li glumci funkcionišu kao ekipa.
- Pritom smo radili sa velikim Romanom Polanskim. Razumete, svi smo ljudska bića i tresli smo se pred njim, on je ipak Polanski. To je sve normalno, sve je to za ljude. A taj prirodni strah nas je i spojio. Nakon toga smo, zapanjujuće, otkrili da smo svi veoma slični kada je rad u pitanju. Delimo iste ideje, slično mislimo... U jednom trenutku nam je Roman rekao da nikada nije radio sa grupom glumaca koji nisu kompetitivni i koji su toliko slični i posvećeni radu. To je bio veliki kompliment - kazao je Austrijanac.
{youtube}xxX02-KdsXM{/youtube}
Priredila:S.Ć.

filmVenecijanski filmski festivalMOSTRAfilm Romana Polanskog,

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Špijunski roman premašio očekivanja (TRAILER)

Izvor: TvojPortal.com, 11.Sep.2011

Izvor: Glas Srpske. VENECIJA - Šestog dana "Mostre" stigao je i za kritičare najiščekivaniji film sezone, adaptacija čuvenog špijunskog romana Džona Le Karea "Tinker, Tailor, Soldier, Spy", u režiji Šveđanina Tomasa Alfredsona, javio je B92.. . . Izuzetno mračni i spori triler, koji više...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.