Promovisana Euroijada i Danube fun fest u Media centru

Izvor: Studnel.com, 01.Jul.2015, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisana Euroijada i Danube fun fest u Media centru

Prva Euroijada održana je 2011. godine na inicijativu studenata iz Novog Sada i Ekonomskog fakulteta iz Praga. Prvo takmičenje održano je u prestonici Češke, a brojalo je 417 učesnika. Do danas je na Euroijadi učestvovao veliki broj studenata iz Češke, Poljske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije, Alžira i Libana.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << Euroijada se održava svake godine u toku novembra i obuhvata takmičenje u futsalu, odbojci, košarci, rukometu, stonom tenisu, šahu, kvizu znanja i debati. Ove godine uvedena je nova disciplina − čirliders takmičenje.
Nemanja Brkljača, organizator ovog takmičenja, rekao je za Studentski dnevni list da je ovo izuzetna prilika da studenti krenu na avanturističko putovanje koje je novčano prilagodljivo, i da na taj način steknu nova iskustva, prijateljstva, kao i da se pokažu u sportskim disciplinama. On je dodao i da do sada nikada nisu imali takmičare iz Niša, ali da je bilo turističkih prijava. S obzirom na to da Niš ima potencijala što se tiče sporta i obrazovanja, organizator Euroijade je pozvao sve zainteresovane studente da naprave ekipe i da se priključe ovogodišnjem takmičenju. Ovogodišnja Euroijada biće održana u Krakovu od 13. do 16. novembra, a obezbeđeno je 1772 mesta. Sva takmičenja će se održavati u areni Krakov, a informacije o prijavama mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Euroijade. 

                                                                                  Foto: Media & Reform Centar
Danube fun fest je festival sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koji se ove godine prvi put organizuje od strane Inicijative mladih Hoću! Mogu! iz Donjeg Milanovca, u periodu od 8. do 13. avgusta. U okviru sportskog dela biće održana takmičenja u fudbalu, odbojci na pesku, stonom tenisu i šahu. Takođe, biće organizovan i veliki broj sadržaja zabavnog karaktera poput igara bez granica, štafeta, plivanja, poligona, kao i žurke, koncerti i svirke
Predsednik inicijative mladih Hoću! Mogu! Petar Jovanović izjavio je da je zadatak Danube fun fest-a da privuče ljude u Donji Milanovac koji leži na Dunavu, kao i da se mladi ljudi iz cele Srbije, pa i šire, okupe na jednom mestu zbog druženja, zabave i uživanja u prirodi. 
Prijave, kao i ostale informacije se mogu naći na zvaničnom sajtu organizacije Hocu! Mogu!.

euroijada2015festivaltakmicenjekrakovpoljskadonji milanovacstudentimladi

Nastavak na Studnel.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.