Otvoren Fiš fest u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Fiš fest u Beogradu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je večeras Fiš fest u Beogradu, jednu od najvećih gastronomskih manifestacija na Dunavu, koju je prošle godine posetilo oko 100.000 turista, a čiji je potencijal daleko veći.

Slične manifestacije u velikim gradovima kroz koje protiče Dunav poput Beča, Bratislave i Budimpešte okupljaju daleko više turista, a ministar kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će od naredne godine pokušati da se taj potencijal maksimalno iskoristi.

"Pokušaćemo da Fiš fest povežemo sa Karnevalom brodova koja počinje za dva dana. Smatramo da to treba da bude jedna manifestacija sa različitim sadržajima, a samim tim imali bismo daleko više posetilaca", rekao je Ljajić novinarima.

U vezi sa tim, Ljajić kaže da se vreme održavanja manifestacije mora uskladiti sa terminima pristajanja brodova, velikih kruzera i naglašava da je samo do juče u Beograd pristiglo skoro 400 brodova sa 50.000 putnika.

"To je jedan ogroman potencijal", ističe ministar, navodeći da bi upravo zbog toga manifestacija mogla da dobije međunarodni karakter, što će biti osnovni cilj, te da će sledeća godina biti "prelomna" u smislu privlačenja domaćih i stranih turista.

Prema Ljajićevim rečima, tri četvrtine od oko 900 manifestacija koje se održavaju u Srbiji imaju gastronomski karakter.

"Gastronomija je jedan od sve češćih razloga za putovanja turista. Nažalost kod nas još to nije dominantan razlog, svega pet odsto turista kažu da je hrana glavni razlog za dolazak u Srbiju, ali takođe tri četvrtine kažu da to jeste jedan od razloga za dolazak u našu zemlju", rekao je Ljajić.

Srbija, kaže ministar, ima ogroman prostor da se sve više pozicionira i ubuduće će se raditi na bredniranju Srbije kao gastronomske destinacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ogroman potencijal: Ljajić otvorio Fiš fest u Beogradu

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2017

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, otvorio je večeras Fiš fest u Beogradu, jednu od najvećih gastronomskih manifestacija na Dunavu...Festival je prošle godine posetilo oko 100.000 turista, a potencijal je, ipak, daleko veći...Slične manifestacije u velikim gradovima kroz...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.