Ogroman potencijal: Ljajić otvorio Fiš fest u Beogradu

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogroman potencijal: Ljajić otvorio Fiš fest u Beogradu

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, otvorio je večeras Fiš fest u Beogradu, jednu od najvećih gastronomskih manifestacija na Dunavu.

Festival je prošle godine posetilo oko 100.000 turista, a potencijal je, ipak, daleko veći.

Slične manifestacije u velikim gradovima kroz koje protiče Dunav poput Beča, Bratislave i Budimpešte okupljaju daleko više turista, a ministar kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da će od naredne godine pokušati da se taj potencijal maksimalno iskoristi.

"Pokušaćemo da Fiš fest povežemo sa Karnevalom brodova koja počinje za dva dana. Smatramo da to treba da bude jedna manifestacija sa različitim sadržajima, a samim tim imali bismo daleko više posetilaca", rekao je Ljajić novinarima.

U vezi sa tim, Ljajić kaže da se vreme održavanja manifestacije mora uskladiti s terminima pristajanja brodova, velikih kruzera i naglašava da je samo do juče u Beograd pristiglo skoro 400 brodova s 50.000 putnika.

"To je jedan ogroman potencijal", ističe ministar, navodeći da bi upravo zbog toga manifestacija mogla da dobije međunarodni karakter, što će biti osnovni cilj, te da će sledeća godina biti "prelomna" u smislu privlačenja domaćih i stranih turista.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.