Tri dana rezervisana za sport i razonodu

Izvor: Blic, 13.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dana rezervisana za sport i razonodu

Rekreativno - sportski festival "Belgrade sport fest” će se po petu godinu za redom, od 29. do 31. maja, održati na Adi Ciganliji. Ulaz i prijava za učešće su besplatni, a najzanimljiviji događaji će sigurno biti takmičenje u snazi "Strong man”, "Dan limenki” i bandži skokovi.

Očekuje se učešće i do 5.000 takmičara, koji će se nadmetati u više od 60 disciplina.

- Sa publikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i onima koji će tog vikenda proći Adom, očekujemo da će biti ukupno oko 60.000 ljudi. Pored standardnih takmičenja u fudbalu, košarci, rukometu, tenisu, borilačkih sportova, ove godine odigraće se i revijalna utakmica američkog fudbala i ragbija. Ipak, jedno od posećenijih takmičenja je "Strong man”, koje je prošle godine gledalo oko 5.000 ljudi. Takođe, pažnju posvećujemo i ekologiji pa će biti održan i "Dan limenki”, gde ćemo govoriti i reciklaži. Zanimljiv će biti i "Ženski dan sporta i zdravlja”, na kojem će se govoriti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke - kaže Dejan Grastić iz "Beogradske kulturne mreže”, koji su jednih od organizatora ove manifestacije.

Utakmicu američkog fudbala će odigrati ekipa "Vukova Beograd” protiv austrijskog tima "Cineplexx Blue Devils” i to u okviru takmičenja CEFL - Lige američkog fudbala centralne Evrope. Ove godine "Belgrade sport fest” će posebnu pažnju posvetiti i kampanji "Anti doping u sportu”, pogotovu zbog predstojeće "Univerzijade”.

Inače, broj onih koji žele da se oprobaju u besplatnim bandži skokovima će biti ograničen, a svi zainteresovani će moći da se prijave se nekoliko dana pred početak manifestacije preko "Blica” i sajta www.belgradesportfest.com. Prijavljivanje za rekreativna takmičenja će se takođe odvijati preko sajta.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.