Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samojlova će dogodine predstavljati Rusiju na Pesmi Evrovizije

„Razgovarali smo o tome sa Evropskom radiodifuznom unijom i oni znaju da će Rusiju predstavljati Julija Samojlova, rekao je Ernst na pitanje o mogućem učešću Rusije na Evrosongu 2018", prenosi portal Vzglяd. 
Služba bezbednosti Ukrajine zabranila je ruskoj predstavnci na Evrosongu 2017 Juliji Samojlovoj ulazak u Ukrajinu na tri godine, zbog nastupa na Krimu. Evropska radiodifuzna unija zvanično je potvrdila da Rusija neće učestvovati na takmičenju, nakon što je odbila >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << alternativne ponude, odnosno da zameni Juliju drugim kandidatom ili da Prvi kanal prenosi njen nastup iz Moskve.
DW: Kijev će izazvati nečuveni skandal ako ne dozvoli Samojlovoj da peva
„Naravno da sam se razočarala, jer je to bio moj san. Nadala sam se sve do poslednjeg trenutka da će se to pitanje rešiti, ali nije išlo", rekla je Samojlova.
Kremlj je tim povodom saopštio da je Ukrajina degradirala Evroviziju i konstatovao da nemoć i nesposobnost Evropske radiodifuzne unije da kao organizator ispuni svoje uslove i zahteva da zemlja koja je izrazila spremnost da održi takmičenje poštuje pravila propisana u odgovarajućim dokumentima EBU, izaziva žaljenje.
Prvi kanal odbio je da prenosi ovogodišnji Evrosong iz Kijeva. 
Prvi kanal i VGTRK (Sveruski državni radio-televizijski kanal) odgovorili su na odluku Ukrajine kandidovanjem Samojlove za takmičenje iduće godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.