Rat za Švedsku!

Izvor: Poznati.info, 29.Jan.2013, 04:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat za Švedsku!

Navala izvođača na ovogodišnji „Beosong 2013“ dostigla je brojku od 171 prijavljenih na konkursu, a kako će u uži izbor ući samo 15 kompozicija koje će se predstaviti publici 2. februara, borba za odlazak u Švedsku, gde će se ovog marta održati Izbor za „Pesmu Evrovizije“ biće žestoka.

Zajedno smo i lepši i jači: Finalistkinje „Prvog glasa Srbije“ nastupiće kao trio | Foto: Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << Srdanov

Već je poznato da su se prijavila i brojna poznata imena, među kojima su predvodnica delegacije ruske firme za proizvodnju vagona Maja Nikolić i superfinalistkinje ovogodišnjeg muzičkog šou programa „Prvi glas Srbije“ Nevena Božović, Sara Jovanović i pobednica Mirna Radulović. Iz ovog nedavno završenog muzičkog takmičenja za „Beosong 2013“ konkurisala je i veoma hvaljena učesnica Saška Janković, koja će samostalno učestvovati, a prijavu je popunila i poznata pevačica srednje generacije Lana Toković.

Milena Živković i Maja Volk | Foto: Dimitrije Goll

I ćerka Maje Volk na konkursu!

Među brojnim muzičarima koji su podneli prijavu za učešće na „Beosongu 2013“ našla se i Milena Živković, ćerka poznatog dramaturga i voditeljke emisije „Žene“, koja je bila učesnica prve sezone takmičenja „Prvi glas Srbije“.

Maja Volk je i producent pesme svoje ćerke, a Milena je već postala prepoznatljiva po svojoj numeri „Leptir“ i spotu koji je uradila za tu pesmu. Kako smo saznali, Milena je predstojeći „Beosong“ prijavila baladu.

Među poznatim izvođačima koji su se prijavili za konkurs Radio-televizije Srbije su i zvezde „Granda“ Milan Mitrović, Milan Dinčić Dinča, Stefan Petrušić i Joca Stefanović, koji će zajedno okušati sreću, a posebnom kompozicijom predstaviće se njihova koleginica iz iste muzičke kuće Ivana Pavković.

Danijel Pavlović | Foto: Goran Srdanov

Kako smo saznali od službe za odnsose s javnošću RTS-a, o sudbini 171 kompozicije najpre će odlučivati komisija sačinjena od muzičkih stručnjaka, koji će odabrati 15 pesama za koje će publika glasati 2. februara.

Lana Toković | Foto: Masanori Jošida

- Na konkurs za „Beosong 2013“, otvoren 1. decembra 2012, pristigla je 171 kompozicija. Selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka, preslušaće pristigle kompozicije i odabrati do 15 pesama koje će se takmičiti 2. i 3. marta.

Maja Nikolić | Foto: Oliver Bunić

Nataša Bekvalac | Foto: Zoran Ilić

Nataša Bekvalac: Ne idem na „Beosong“!

Pisanja pojedinih medija o prijavljivanju Nataše Bekvalac na konkurs Radio-televizije Srbije „Beosong 2013“ sa pesmom koju je za nju komponovao Željko Joksimović popularna pevačica je demantovala.

- Iako Željka veoma poštuje i kao autora i izvođača, Nataša se nije prijavila za učesće na „Beosongu“ niti je o tome u njenom timu bilo govora. Posvećena je isključivo radu na svom albumu i maksimalno je koncentrisana na koncertne aktivnosti – za „Alo!“ je demantovano iz Natašine PR službe.

Izvor: Alo.rs
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.