Maja Nikolić
Maja Nikolić

Marija Maja Nikolić rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine je srpska pop pevačica.
Još od malih nogu je imala sklonosti ka muzici, potiče iz muzičke porodice, otac Novak je imao svoj ansambl i izvodio zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala staru izvornu muziku.
Njen brat Marko je školovani muzičar završio je džez akademiju u Gracu. Vrlo rano je ušla u svet muzike i postala pevačica, ostvarila je san svojih roditelja koji nisu mogli da ulažu u nju i i njenu muzičku karijeru. Odrasla je u Nišu, detinjstvo je provodila kod bake i deke, koji su mnogo uticali na njeno vaspitanje. Glumačku akademiju je pohađala u Prištini. Kao mala išla je na takmičenja iz geografije i istorije, dok je najbolja bila u šahu, osvajala je medalje, bila je vukovac u školi.

Prvi nastup je imala sa sedam godina na festivalu Majska pesma u Nišu, pesmu je otpevala u duetu sa bratom i osvojili su prvo mesto. Vrlo brzo je zaradila i svoj prvi honorar. Njen raspon glasa je tri oktave, često je umela da izjavi kako je njen glas božji dar. Sa 13. godina je počela da peva aktivno u kafićima i picerijama.
Pevala je evergrin, soul, džez, jedna je od pevačica sa najvećim rasponom glasa i najkvalitetnijim na Balkanu i šire. Posle završene gimnazije Maja se preselila u Beograd i počela da peva po klubovima, vremena nije imala za studije.

U to vreme i tokom devedesetih Maja je doživela veliki uspon i uspeh na svim poljima, imala je najveće koncerte i turneje po celoj Jugoslaviji, imala je svoj bend i hitove, i prva pevačica koja je imala menadžere za Ameriku i Evropu. Kroz njenu prošlost upisano je puno ljubavi i dva neuspela teška braka iz kojih ima sinove Lazara i Novaka. Posle težih razvoda izjavila je da je imala nesreće da bude sa ljudima koji nisu umeli da joj pruže podršku i da je bila primorana da ostavi i karijeru i sve iza sebe i krene u novi život.

Danas se bori za starateljstvo nad decom i živi jedan novi život, često se pojavljuje kao glumica u rijaliti programima Farma i Veliki brat. Vrlo bitan period života je provela u Americi gde je započela život i karijeru sa 500 maraka u džepu.

Osam godina je pevala u džez klubovima i na većim manifestacijama, osvojila je nagradu i na takmičenju Zlatni satelit i vratila se u Beograd. Za uživo otpevanu pesmu iz filma Sve o dečaku gde glavnu ulogu tumači Hju Grant 2004. godine je osvojila prvo mesto i dobila nagradu, čak je i Madona bila nominovana za nagradu ali je prvo mesto odnela Maja Nikolić. Vrata su joj bila otvorena za mnogo veći uspeh međutim iznenada je morala da se vrati u Srbiju zbog sina Novaka. I više se nije previše posvećivala karijeri već svojoj deci.
Teške faze životne su je više puta udaljile od estrade, izgubila je tri trudnoće, dva puta je bila klinički mrtva, pet koma je preživela, i uprkos svemu tome ona je večiti optimista. Veruje u Boga, posti i posećuje crkve.

Učestvuje u humanitarnim akcijama i odaziva se redovno pozivima. Za njenu uspešnu muzičku karijeru zaslužna je Maja Odžaklijevska koja je bila oduševljena njenim glasom, upoznala ju je sa ljudima sa Rts, i sa Vladimirom Graićem Grajom koji je autor njenih hitova.

Učesnica je brojnih festivala, na kojima je osvojila 24 nagrade, prvo mesto na Mesamu 1994. godine i drugo mesto 1996. godine, 1998. godine pobeđuje na Beogradskom proleću sa pesmom Ne traži me više, mnogo je hitova koje je Maja otpevala a otpevala je i neke od najlepših balada. Radi za rusku firmu Komandante, završila je kurs za biznis i menadžment a radi kao marketing menadžer.

Njeni najveći hitovi su:
Uzmi me, Kao da sam luda, Ako veruješ, Tamo daleko, Samo jednom se voli, Odlazi, Ja znam da ti mene ne voliš, Apoteka, Samo za tvoje oči.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: medio.rs, 24.Feb.2017, 18:48

Maja Nikolic je u emisiju Lee Kis dosla zakopcana do grla pa se skinula izmerila svoje OGROMNE grudi i zaludela sve (FOTO)

Maja Nikolic je u emisiju Lee Kis dosla zakopcana do grla pa se skinula izmerila svoje OGROMNE grudi i zaludela sve (FOTO)

Maja Nikolić je u emisiji Lee Kiš isturila velike grudi i privukla veliku pažnju

Detaljnije >>


Izvor: Telegraf.rs, 24.Feb.2017

Maja Nikolić je u emisiju Lee Kiš došla zakopčana do grla, pa se skinula, izmerila svoje OGROMNE grudi i zaludela sve! (FOTO)

Maja Nikolić je u emisiju Lee Kiš došla zakopčana do grla, pa se skinula, izmerila svoje OGROMNE grudi i zaludela sve! (FOTO)

Foto: TelegrafNa snimanju emisije Lee Kiš, bilo je veoma zanimljivo, a veliku pažnju je privukla Maja Nikolić, i njene ogromne grudi, naravno.Maja je u studio stigla u kožnoj jakni, i netipično za nju, bila je zakopčana do grla...Foto:...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 24.Feb.2017

Biće frke! Maja Nikolić: Zorica Brunclik je mentalno i duhovno ograničena!

Biće frke! Maja Nikolić: Zorica Brunclik je mentalno i duhovno ograničena!

Maja Nikolić ne može da podnese Zoricu Brunclik! Pevačica više ne može da drži jezik za zubima, pa je najstrašnije osula paljbu po koleginici, za koju tvrdi da joj nije ni do kolena. Nikolićeva kaže da je Brunclikova bojkotuje čim je došla u žiri Pinkovih zvezda jer je ljubomorna na nju u svakom pogledu. “Zorica je muzički neobrazovana i ima skroman vokabular, ali nije glupa. Žena ima animozitet prema meni od samog starta, iako pre toga nismo imale nikakav kontakt....

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 24.Feb.2017

Biće frke! Maja Nikolić: Zorica Brunclik je mentalno i duhovno ograničena!

Maja Nikolić ne može da podnese Zoricu Brunclik! Pevačica više ne može da drži jezik za zubima, pa je najstrašnije osula paljbu po koleginici, za koju tvrdi da joj nije ni do kolena. Nikolićeva kaže da je Brunclikova bojkotuje čim je došla u žiri Pinkovih zvezda jer je ljubomorna na nju u svakom pogledu. “Zorica je muzički neobrazovana i ima skroman vokabular, ali nije glupa. Žena ima animozitet prema meni od samog starta, iako pre toga nismo...

Detaljnije >>

Izvor: medio.rs, 24.Feb.2017

MAJA NIKOLIC Zorica prica samo o klimaksu muzicki je neobrazovana i ima skroman vokabular

MAJA NIKOLIC Zorica prica samo o klimaksu muzicki je neobrazovana i ima skroman vokabular

Morališe i glumi neku damu, a u stvari je mentalno i duhovno ograničena. Od produkcije „Pinkovih zvezda“ traži da me izbace jer ne može da mi parira, tvrdi pevačica za Kurir. Maja Nikolić ne može da podnese Zoricu Brunclik! Pevačica više ne može da drži jezik za zubima, pa je najstrašnije osula paljbu po koleginici, za koju tvrdi da joj nije ni do kolena. Nikolićeva kaže za Kurir da je Brunclikova bojkotuje čim je došla u žiri „Pinkovih zvezda“...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 24.Feb.2017

MAJA NIKOLIĆ ZA KURIR: Zorica priča samo o klimaksu i mu.ima!

MAJA NIKOLIĆ ZA KURIR: Zorica priča samo o klimaksu i mu.ima!

.. Maja Nikolić ne može da podnese Zoricu Brunclik! Pevačica više ne može da drži jezik za zubima, pa je najstrašnije osula paljbu po koleginici, za koju tvrdi da joj nije ni do kolena. Nikolićeva kaže za Kurir da je Brunclikova bojkotuje čim je došla u žiri „Pinkovih zvezda“ jer je ljubomorna na nju u svakom pogledu. - Zorica je muzički neobrazovana i ima skroman vokabular, ali nije glupa Žena ima animozitet prema meni od samog starta, iako...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 23.Feb.2017, 20:04

Suze u Pinkovim zvezdama: Zorica Brunclik rasplakala Draganu Mirković! (video)

Suze u Pinkovim zvezdama: Zorica Brunclik rasplakala Draganu Mirković! (video)

U novoj emisiji muzičkog takmičenja Pinkove zvezde videćemo nastavak sukoba između Zorice Brunclik i Maje Nikolić. Folk pevačica je tražila zaštitu i od produkcije, a u jednom trenutku je napala i Draganu...

Detaljnije >>