Maja Nikolić
Maja Nikolić

Marija Maja Nikolić rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine je srpska pop pevačica.
Još od malih nogu je imala sklonosti ka muzici, potiče iz muzičke porodice, otac Novak je imao svoj ansambl i izvodio zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala staru izvornu muziku.
Njen brat Marko je školovani muzičar završio je džez akademiju u Gracu. Vrlo rano je ušla u svet muzike i postala pevačica, ostvarila je san svojih roditelja koji nisu mogli da ulažu u nju i i njenu muzičku karijeru. Odrasla je u Nišu, detinjstvo je provodila kod bake i deke, koji su mnogo uticali na njeno vaspitanje. Glumačku akademiju je pohađala u Prištini. Kao mala išla je na takmičenja iz geografije i istorije, dok je najbolja bila u šahu, osvajala je medalje, bila je vukovac u školi.

Prvi nastup je imala sa sedam godina na festivalu Majska pesma u Nišu, pesmu je otpevala u duetu sa bratom i osvojili su prvo mesto. Vrlo brzo je zaradila i svoj prvi honorar. Njen raspon glasa je tri oktave, često je umela da izjavi kako je njen glas božji dar. Sa 13. godina je počela da peva aktivno u kafićima i picerijama.
Pevala je evergrin, soul, džez, jedna je od pevačica sa najvećim rasponom glasa i najkvalitetnijim na Balkanu i šire. Posle završene gimnazije Maja se preselila u Beograd i počela da peva po klubovima, vremena nije imala za studije.

U to vreme i tokom devedesetih Maja je doživela veliki uspon i uspeh na svim poljima, imala je najveće koncerte i turneje po celoj Jugoslaviji, imala je svoj bend i hitove, i prva pevačica koja je imala menadžere za Ameriku i Evropu. Kroz njenu prošlost upisano je puno ljubavi i dva neuspela teška braka iz kojih ima sinove Lazara i Novaka. Posle težih razvoda izjavila je da je imala nesreće da bude sa ljudima koji nisu umeli da joj pruže podršku i da je bila primorana da ostavi i karijeru i sve iza sebe i krene u novi život.

Danas se bori za starateljstvo nad decom i živi jedan novi život, često se pojavljuje kao glumica u rijaliti programima Farma i Veliki brat. Vrlo bitan period života je provela u Americi gde je započela život i karijeru sa 500 maraka u džepu.

Osam godina je pevala u džez klubovima i na većim manifestacijama, osvojila je nagradu i na takmičenju Zlatni satelit i vratila se u Beograd. Za uživo otpevanu pesmu iz filma Sve o dečaku gde glavnu ulogu tumači Hju Grant 2004. godine je osvojila prvo mesto i dobila nagradu, čak je i Madona bila nominovana za nagradu ali je prvo mesto odnela Maja Nikolić. Vrata su joj bila otvorena za mnogo veći uspeh međutim iznenada je morala da se vrati u Srbiju zbog sina Novaka. I više se nije previše posvećivala karijeri već svojoj deci.
Teške faze životne su je više puta udaljile od estrade, izgubila je tri trudnoće, dva puta je bila klinički mrtva, pet koma je preživela, i uprkos svemu tome ona je večiti optimista. Veruje u Boga, posti i posećuje crkve.

Učestvuje u humanitarnim akcijama i odaziva se redovno pozivima. Za njenu uspešnu muzičku karijeru zaslužna je Maja Odžaklijevska koja je bila oduševljena njenim glasom, upoznala ju je sa ljudima sa Rts, i sa Vladimirom Graićem Grajom koji je autor njenih hitova.

Učesnica je brojnih festivala, na kojima je osvojila 24 nagrade, prvo mesto na Mesamu 1994. godine i drugo mesto 1996. godine, 1998. godine pobeđuje na Beogradskom proleću sa pesmom Ne traži me više, mnogo je hitova koje je Maja otpevala a otpevala je i neke od najlepših balada. Radi za rusku firmu Komandante, završila je kurs za biznis i menadžment a radi kao marketing menadžer.

Njeni najveći hitovi su:
Uzmi me, Kao da sam luda, Ako veruješ, Tamo daleko, Samo jednom se voli, Odlazi, Ja znam da ti mene ne voliš, Apoteka, Samo za tvoje oči.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Svet, 23.Jan.2017, 19:52

Maja Nikolić se ne zaustavlja: Zorica je matora kornjača, a Aleksandra – vampir!

Maja Nikolić se ne zaustavlja: Zorica je matora kornjača, a Aleksandra – vampir!

Maja Nikolić nikako da se zaustavi u “čašćavanju” svojih koleginica, a meta je trenutno Zorica Brunclik. Ona je oplela po starijoj koleginici, s kojom deli funkciju u Pinkovim zvezdama, ne prezajući ni od ozbiljnih uvreda. “Zorica je u svakoj emisiji najpametnija, najviše zna, a mi smo svi budale. Ona kao spada u one muzički obrazovane, ali nije jedina, ima ih više. Neka mi napiše notni sistem i da čujem njen muzički vokabular, a ne samo komentar: Dođi mi na koncert,...

Detaljnije >>


Izvor: Scandal.rs, 23.Jan.2017, 19:52

Maja Nikolić se ne zaustavlja: Zorica je matora kornjača, a Aleksandra – vampir!

Maja Nikolić se ne zaustavlja: Zorica je matora kornjača, a Aleksandra – vampir!

Maja Nikolić nikako da se zaustavi u “čašćavanju” svojih koleginica, a meta je trenutno Zorica Brunclik. Ona je oplela po starijoj koleginici, s kojom deli funkciju u Pinkovim zvezdama, ne prezajući ni od ozbiljnih uvreda. “Zorica je u svakoj emisiji najpametnija, najviše zna, a mi smo svi budale. Ona kao spada u one muzički obrazovane, ali nije jedina, ima ih više. Neka mi napiše notni sistem i da čujem njen muzički vokabular, a ne samo komentar: Dođi...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 23.Jan.2017, 19:30

MAJA NIKOLIĆ OPLELA PO KOLEGINICI: Zorica Brunclik je kornjača od 92 godine

MAJA NIKOLIĆ OPLELA PO KOLEGINICI: Zorica Brunclik je kornjača od 92 godine

.. Netrpeljivost između Maje Nikolić i Zorice Brunclik ne jenjava. Čarke u emisiji „Pinkove zvezde“ sve su intenzivnije, a Nikolićeva ima objašnjenje i zbog čega je to tako. Bez stila. - Zorica je u svakoj emisiji najpametnija, najviše zna, a mi smo svi budale Ona spada u one „muzički obrazovane“, ali nije jedina, ima ih više Neka mi napiše notni sistem i da čujem njen muzički vokabular, a ne samo komentar „Dođi mi na koncert“...

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 23.Jan.2017, 16:05

Pinkova zvezda priznaje: Prijaju mi komplimenti Maje Nikolić! VIDEO

Pinkova zvezda priznaje: Prijaju mi komplimenti Maje Nikolić! VIDEO

Jedan od takmičara koji je imao razloga da bude srećan nakon emisije koja je emitovana protekle subote je i mladi pevač Marko Stolić. On je dobio svih pet glasova i prošao je direktno dalje u naredni krug šoua "Pinkove zvezde".. Šaban Šaulić ga je uporedio sa Klarkom Kentom, a Maji Nikolić je ovaj takičar izgleda kao seksi profesor. Proverili smo kako reaguje na komplimente koje je dobio od Maje i šta uopšte misli o ovoj članici žirija "Pinkovih zvezda": " U...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2017, 13:40

Kovijančič: Dijalog Kosova i Srbije važan i za regiju i EU

Kovijančič: Dijalog Kosova i Srbije važan i za regiju i EU

Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU je potvrdila da na sutrašnji nastavak dijalog između Kosova i Srbije stižu delegacije na najvišem nivou. Kosovo predstavlja predsjednik i premijer, Hašim Tači i Isa Mustafa, a Srbiju Tomislav Nikolić...

Detaljnije >>

Izvor: Tracara.com, 23.Jan.2017, 09:30

Maja Nikolić sada oplela po Zorici Brunclik

Maja Nikolić sada oplela po Zorici Brunclik

(foto: Instagram/majanikolic_singer/zb_fanpage) Maja Nikolić se ne smiruje, pa je tako sada prešla na Zoricu Brunclik i uzela je za metu svojih prozivki. “Zorica je u svakoj emisiji najpametnija, najviše zna, a mi smo budale”, objasnila je uzrok svog sukoba sa koleginicom u Pinkovim Zvezdama za Kurir. “Ona spada u one ‘muzički obrazovane’, ali nije jedina, ima ih više. Neka mi napiše notni sistem i da čujem njen muzički vokabular, a ne samo komentar ‘Dođi...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 23.Jan.2017, 08:18

ŽENSKO VEČE! Ovako izgledaju voditeljke kad se opuste

Voditeljka i privatno bliske prijateljice Maja Nikolić i Nataša Miljković izašle su u grad i odlično se provele.. Maju i Natašu viđamo u strogo poslovnim varijantama, ali njihov šarm...

Detaljnije >>