Maja Nikolić
Maja Nikolić

Marija Maja Nikolić rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine je srpska pop pevačica.
Još od malih nogu je imala sklonosti ka muzici, potiče iz muzičke porodice, otac Novak je imao svoj ansambl i izvodio zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala staru izvornu muziku.
Njen brat Marko je školovani muzičar završio je džez akademiju u Gracu. Vrlo rano je ušla u svet muzike i postala pevačica, ostvarila je san svojih roditelja koji nisu mogli da ulažu u nju i i njenu muzičku karijeru. Odrasla je u Nišu, detinjstvo je provodila kod bake i deke, koji su mnogo uticali na njeno vaspitanje. Glumačku akademiju je pohađala u Prištini. Kao mala išla je na takmičenja iz geografije i istorije, dok je najbolja bila u šahu, osvajala je medalje, bila je vukovac u školi.

Prvi nastup je imala sa sedam godina na festivalu Majska pesma u Nišu, pesmu je otpevala u duetu sa bratom i osvojili su prvo mesto. Vrlo brzo je zaradila i svoj prvi honorar. Njen raspon glasa je tri oktave, često je umela da izjavi kako je njen glas božji dar. Sa 13. godina je počela da peva aktivno u kafićima i picerijama.
Pevala je evergrin, soul, džez, jedna je od pevačica sa najvećim rasponom glasa i najkvalitetnijim na Balkanu i šire. Posle završene gimnazije Maja se preselila u Beograd i počela da peva po klubovima, vremena nije imala za studije.

U to vreme i tokom devedesetih Maja je doživela veliki uspon i uspeh na svim poljima, imala je najveće koncerte i turneje po celoj Jugoslaviji, imala je svoj bend i hitove, i prva pevačica koja je imala menadžere za Ameriku i Evropu. Kroz njenu prošlost upisano je puno ljubavi i dva neuspela teška braka iz kojih ima sinove Lazara i Novaka. Posle težih razvoda izjavila je da je imala nesreće da bude sa ljudima koji nisu umeli da joj pruže podršku i da je bila primorana da ostavi i karijeru i sve iza sebe i krene u novi život.

Danas se bori za starateljstvo nad decom i živi jedan novi život, često se pojavljuje kao glumica u rijaliti programima Farma i Veliki brat. Vrlo bitan period života je provela u Americi gde je započela život i karijeru sa 500 maraka u džepu.

Osam godina je pevala u džez klubovima i na većim manifestacijama, osvojila je nagradu i na takmičenju Zlatni satelit i vratila se u Beograd. Za uživo otpevanu pesmu iz filma Sve o dečaku gde glavnu ulogu tumači Hju Grant 2004. godine je osvojila prvo mesto i dobila nagradu, čak je i Madona bila nominovana za nagradu ali je prvo mesto odnela Maja Nikolić. Vrata su joj bila otvorena za mnogo veći uspeh međutim iznenada je morala da se vrati u Srbiju zbog sina Novaka. I više se nije previše posvećivala karijeri već svojoj deci.
Teške faze životne su je više puta udaljile od estrade, izgubila je tri trudnoće, dva puta je bila klinički mrtva, pet koma je preživela, i uprkos svemu tome ona je večiti optimista. Veruje u Boga, posti i posećuje crkve.

Učestvuje u humanitarnim akcijama i odaziva se redovno pozivima. Za njenu uspešnu muzičku karijeru zaslužna je Maja Odžaklijevska koja je bila oduševljena njenim glasom, upoznala ju je sa ljudima sa Rts, i sa Vladimirom Graićem Grajom koji je autor njenih hitova.

Učesnica je brojnih festivala, na kojima je osvojila 24 nagrade, prvo mesto na Mesamu 1994. godine i drugo mesto 1996. godine, 1998. godine pobeđuje na Beogradskom proleću sa pesmom Ne traži me više, mnogo je hitova koje je Maja otpevala a otpevala je i neke od najlepših balada. Radi za rusku firmu Komandante, završila je kurs za biznis i menadžment a radi kao marketing menadžer.

Njeni najveći hitovi su:
Uzmi me, Kao da sam luda, Ako veruješ, Tamo daleko, Samo jednom se voli, Odlazi, Ja znam da ti mene ne voliš, Apoteka, Samo za tvoje oči.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Ona je posebna žena, moja sestra po duši Maja Nikolić otkrila koja koleginica joj je pomogla i kako

"Ona je posebna žena, moja sestra po duši" Maja Nikolić otkrila koja koleginica joj je pomogla i kako

Pevačica je sve podelila putem društvenih mreža i javno se zahvalila pevačici.

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2024, 08:52

Detaljnije >>

Maja Nikolić spomenula muža, pa otkrila da joj je potrebno nešto novo: Ovo je period preispitivanja

Maja Nikolić spomenula muža, pa otkrila da joj je potrebno nešto novo: Ovo je period preispitivanja

Suprug Maje Nikolić nije gladan publiciteta, naprotiv, živi povučeno, a u svojoj sferi je na vodećoj poziciji

Izvor: Story, 11.Apr.2024, 15:42

Detaljnije >>

"Ponaša se kao ŽENICA" Maja Nikolić ŽESTOKO oplela po Slobi Radanoviću: Direktno se obratila

Ona je žestoko i direktno progovorila o svom kolegi.

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2024, 22:42

Detaljnije >>

"NEMA STAV, PONAŠA SE KAO ŽENICA" Poznata pevačica žestoko udarila na Slobu Radanovića: "Meni je to strašno"

Pevačica Maja Nikolić poznata je kao neko ko bez zadrške iznosi svoje mišljenje, a sada je uputila žestoke reči Slobi Radanoviću i Asminu Durdžiću.

Izvor: Blic, 10.Apr.2024

Detaljnije >>

"DIREKTOR ŠKOLE MI JE DAO NOVAC" Maja Nikolić progovorila o teškom životnom periodu: "Bila sam bez dinara"

Maja Nikolić poznata je po svojoj iskrenosti, a sada je pevačica otkrila nepoznate detalje iz svog privatnog života.

Izvor: Blic, 04.Apr.2024, 15:45

Detaljnije >>

"Nema svest o realnosti" Oglasila se Maja Nikolić i BEZ DLAKE NA JEZIKU progovorila o stanju Dragane Mirković nakon razvoda

Pevačica kao po običaju bez zadrške govorila o tome kako se oseća njena prijateljica, a na ovaj račun uputila je oštre kritike.

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2024, 19:13

Detaljnije >>

"RETKO GLUPA VODITELJKA, OLOŠ I KOMPLEKSAŠ" Poznata pevačica napustila "Magazin in", pa žestoko izvređala Sanju Marinković

Sanja Marinković u nekoliko navrata je imala sukobe sa svojim gostima, a jedan od najzapamćenijih je sa Majom Nikolić koja je napustila emisiju "Magazin in".

Izvor: Blic, 29.Mar.2024

Detaljnije >>