Maja Nikolić
Maja Nikolić

Marija Maja Nikolić rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine je srpska pop pevačica. Još od malih nogu je imala sklonosti ka muzici, potiče iz muzičke porodice, otac Novak je imao svoj ansambl i izvodio zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala staru izvornu muziku. Njen brat Marko je školovani muzičar završio je džez akademiju u Gracu. Vrlo rano je ušla u svet muzike i postala pevačica, ostvarila je san svojih roditelja koji nisu mogli da ulažu u nju i i njenu muzičku karijeru. Odrasla je u Nišu, detinjstvo je provodila kod bake i deke, koji su mnogo uticali na njeno vaspitanje. Glumačku akademiju je pohađala u Prištini. Kao mala išla je na takmičenja iz geografije i istorije, dok je najbolja bila u šahu, osvajala je medalje, bila je vukovac u školi.
Prvi nastup je imala sa sedam godina na festivalu Majska pesma u Nišu, pesmu je otpevala u duetu sa bratom i osvojili su prvo mesto. Vrlo brzo je zaradila i svoj prvi honorar. Njen raspon glasa je tri oktave, često je umela da izjavi kako je njen glas božji dar. Sa 13. godina je počela da peva aktivno u kafićima i picerijama. Pevala je evergrin, soul, džez, jedna je od pevačica sa najvećim rasponom glasa i najkvalitetnijim na Balkanu i šire. Posle završene gimnazije Maja se preselila u Beograd i počela da peva po klubovima, vremena nije imala za studije. U to vreme i tokom devedesetih Maja je doživela veliki uspon i uspeh na svim poljima, imala je najveće koncerte i turneje po celoj Jugoslaviji, imala je svoj bend i hitove, i prva pevačica koja je imala menadžere za Ameriku i Evropu. Kroz njenu prošlost upisano je puno ljubavi i dva neuspela teška braka iz kojih ima sinove Lazara i Novaka. Posle težih razvoda izjavila je da je imala nesreće da bude sa ljudima koji nisu umeli da joj pruže podršku i da je bila primorana da ostavi i karijeru i sve iza sebe i krene u novi život.
Danas se bori za starateljstvo nad decom i živi jedan novi život, često se pojavljuje kao glumica u rijaliti programima Farma i Veliki brat. Vrlo bitan period života je provela u Americi gde je započela život i karijeru sa 500 maraka u džepu.
Osam godina je pevala u džez klubovima i na većim manifestacijama, osvojila je nagradu i na takmičenju Zlatni satelit i vratila se u Beograd. Za uživo otpevanu pesmu iz filma Sve o dečaku gde glavnu ulogu tumači Hju Grant 2004. godine je osvojila prvo mesto i dobila nagradu, čak je i Madona bila nominovana za nagradu ali je prvo mesto odnela Maja Nikolić. Vrata su joj bila otvorena za mnogo veći uspeh međutim iznenada je morala da se vrati u Srbiju zbog sina Novaka. I više se nije previše posvećivala karijeri već svojoj deci.
Teške faze životne su je više puta udaljile od estrade, izgubila je tri trudnoće, dva puta je bila klinički mrtva, pet koma je preživela, i uprkos svemu tome ona je večiti optimista. Veruje u Boga, posti i posećuje crkve. Učestvuje u humanitarnim akcijama i odaziva se redovno pozivima. Za njenu uspešnu muzičku karijeru zaslužna je Maja Odžaklijevska koja je bila oduševljena njenim glasom, upoznala ju je sa ljudima sa Rts, i sa Vladimirom Graićem Grajom koji je autor njenih hitova.
Učesnica je brojnih festivala, na kojima je osvojila 24 nagrade, prvo mesto na Mesamu 1994. godine i drugo mesto 1996. godine, 1998. godine pobeđuje na Beogradskom proleću sa pesmom Ne traži me više, mnogo je hitova koje je Maja otpevala a otpevala je i neke od najlepših balada. Radi za rusku firmu Komandante, završila je kurs za biznis i menadžment a radi kao marketing menadžer.
Njeni najveći hitovi su:
Uzmi me, Kao da sam luda, Ako veruješ, Tamo daleko, Samo jednom se voli, Odlazi, Ja znam da ti mene ne voliš, Apoteka, Samo za tvoje oči.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Kurir, 04.Dec.2016, 09:29

NIKOLIĆ PRIČA JEDNO, MAJA DRUGO Gojković: Nije bilo razgovora o eventualnim izborima?!

NIKOLIĆ PRIČA JEDNO, MAJA DRUGO Gojković: Nije bilo razgovora o eventualnim izborima?!

.. "Mogu da potvrdim da nije bilo razgovora ni u okviru SNS, niti u okviru partije vladajuće većine, nije ni premijer inicirao tako nešto ni oko kandidata ni oko izbora'', rekla je Gojković. Kako kaže, to što se spominje su normalni zakonski okviri i u krajnoj nekoj meri, distanci, moraju biti u aprilu, a mogu da budu i ranije ''O tome ćemo sesti i razmišljati, ali mislim da ovu državu, ovih dana, interesuje kako će živeti...

Detaljnije >>


Izvor: medio.rs, 04.Dec.2016, 00:02

Obukla bikini 2 BROJA MANJI ali ne smeta joj Maja Nikolic objavila skandalozan selfi (FOTO)

Obukla bikini 2 BROJA MANJI ali ne smeta joj Maja Nikolic objavila skandalozan selfi (FOTO)

Maja Nikolić je objavila šokantnu golišavu fotografiju na Instagramu, kojom je iznenadila javnost

Detaljnije >>

Izvor: Telegraf.rs, 03.Dec.2016, 21:44

Obukla bikini 2 BROJA MANJI, ali ne smeta joj: Maja Nikolić objavila skandalozan selfi! (FOTO)

Obukla bikini 2 BROJA MANJI, ali ne smeta joj: Maja Nikolić objavila skandalozan selfi! (FOTO)

Foto: Instagram/majanikolic_singerPevačica Maja Nikolić je već puno puta pokazala da voli da se pohvali bujnim atributima kojima raspolaže, pa joj ne smeta ni da usred zime pozira u minijaturnom bikiniju. Doduše, za nekoliko brojeva manjem...Maja se slikala u gonjem delu bikinija, roze boje, koji je toliko spustila da je izgledalo...

Detaljnije >>

Izvor: RTS, 02.Dec.2016, 12:59

Predsednički izbori 9. aprila?

Predsednički izbori 9. aprila?

Mediji u Beogradu pišu da bi predsednički izbori mogli da budu održani 9. aprila, ali je zasad izvesno samo to da, prema Ustavu Srbije, treba da budu raspisani 90 dana pre isteka mandata aktuelnom predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću. Taj rok, kako kaže kalendar, ističe 3. marta iduće godine. Tomislav Nikolić je na dužnost predsednika Srbije stupio 31. maja 2012. godine, nakon izbora početkom tog meseca.Predsednik...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2016

Mediji: Predsednički izbori u Srbiji 9. aprila

Mediji: Predsednički izbori u Srbiji 9. aprila

Mediji u Beogradu pišu da bi predsednički izbori mogli da budu održani 9. aprila, ali je zasad izvesno samo to da, prema Ustavu Srbije, treba da budu raspisani 90 dana pre isteka mandata aktuelnom predsedniku Republike, Tomislavu Nikoliću, a taj rok,...

Detaljnije >>

Izvor: Telegraf.rs, 01.Dec.2016, 18:13

NIJE MOGLA DA ZAUSTAVI SUZE: Pogledajte šta je to rasplakalo prelepu Ninu Janković (VIDEO)

NIJE MOGLA DA ZAUSTAVI SUZE: Pogledajte šta je to rasplakalo prelepu Ninu Janković (VIDEO)

Nina Janković gostovala u emisiji "150 minuta", a jedan trenutak posebno je bio emotivan za nju. Njoj su pustlili prilog iz njene srednje škole u Šapcu, gde je učila za stilskog krojača.O Ninu su pohvalno govorili njeni profesori, pri čemu je istaknuto...

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 01.Dec.2016

Nije mogla da kontroliše emocije: Rasplakala se Nina Janković! (foto)

Nije mogla da kontroliše emocije: Rasplakala se Nina Janković! (foto)

Nina Janković, koja tumači jednu od glavnih uloga u seriji “Ubice mog oca”, rasplakala se danas u studiju Prve TV. Poznata glumica gostovala je u “150 minuta” a ekipa ove emisije pripremila joj je iznenađenje. Koliko je iznenađenje bilo originalno i uspešno, najbolje su pokazale Ninine suze. Voditeljka Maja Nikolić najavila je Nini prilog iz Škole primenjenih umetnosti u Šapcu u koju je glumica išla kao tinejdžerka.

Detaljnije >>