Maja Nikolić
Maja Nikolić

Marija Maja Nikolić rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine je srpska pop pevačica.
Još od malih nogu je imala sklonosti ka muzici, potiče iz muzičke porodice, otac Novak je imao svoj ansambl i izvodio zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala staru izvornu muziku.
Njen brat Marko je školovani muzičar završio je džez akademiju u Gracu. Vrlo rano je ušla u svet muzike i postala pevačica, ostvarila je san svojih roditelja koji nisu mogli da ulažu u nju i i njenu muzičku karijeru. Odrasla je u Nišu, detinjstvo je provodila kod bake i deke, koji su mnogo uticali na njeno vaspitanje. Glumačku akademiju je pohađala u Prištini. Kao mala išla je na takmičenja iz geografije i istorije, dok je najbolja bila u šahu, osvajala je medalje, bila je vukovac u školi.

Prvi nastup je imala sa sedam godina na festivalu Majska pesma u Nišu, pesmu je otpevala u duetu sa bratom i osvojili su prvo mesto. Vrlo brzo je zaradila i svoj prvi honorar. Njen raspon glasa je tri oktave, često je umela da izjavi kako je njen glas božji dar. Sa 13. godina je počela da peva aktivno u kafićima i picerijama.
Pevala je evergrin, soul, džez, jedna je od pevačica sa najvećim rasponom glasa i najkvalitetnijim na Balkanu i šire. Posle završene gimnazije Maja se preselila u Beograd i počela da peva po klubovima, vremena nije imala za studije.

U to vreme i tokom devedesetih Maja je doživela veliki uspon i uspeh na svim poljima, imala je najveće koncerte i turneje po celoj Jugoslaviji, imala je svoj bend i hitove, i prva pevačica koja je imala menadžere za Ameriku i Evropu. Kroz njenu prošlost upisano je puno ljubavi i dva neuspela teška braka iz kojih ima sinove Lazara i Novaka. Posle težih razvoda izjavila je da je imala nesreće da bude sa ljudima koji nisu umeli da joj pruže podršku i da je bila primorana da ostavi i karijeru i sve iza sebe i krene u novi život.

Danas se bori za starateljstvo nad decom i živi jedan novi život, često se pojavljuje kao glumica u rijaliti programima Farma i Veliki brat. Vrlo bitan period života je provela u Americi gde je započela život i karijeru sa 500 maraka u džepu.

Osam godina je pevala u džez klubovima i na većim manifestacijama, osvojila je nagradu i na takmičenju Zlatni satelit i vratila se u Beograd. Za uživo otpevanu pesmu iz filma Sve o dečaku gde glavnu ulogu tumači Hju Grant 2004. godine je osvojila prvo mesto i dobila nagradu, čak je i Madona bila nominovana za nagradu ali je prvo mesto odnela Maja Nikolić. Vrata su joj bila otvorena za mnogo veći uspeh međutim iznenada je morala da se vrati u Srbiju zbog sina Novaka. I više se nije previše posvećivala karijeri već svojoj deci.
Teške faze životne su je više puta udaljile od estrade, izgubila je tri trudnoće, dva puta je bila klinički mrtva, pet koma je preživela, i uprkos svemu tome ona je večiti optimista. Veruje u Boga, posti i posećuje crkve.

Učestvuje u humanitarnim akcijama i odaziva se redovno pozivima. Za njenu uspešnu muzičku karijeru zaslužna je Maja Odžaklijevska koja je bila oduševljena njenim glasom, upoznala ju je sa ljudima sa Rts, i sa Vladimirom Graićem Grajom koji je autor njenih hitova.

Učesnica je brojnih festivala, na kojima je osvojila 24 nagrade, prvo mesto na Mesamu 1994. godine i drugo mesto 1996. godine, 1998. godine pobeđuje na Beogradskom proleću sa pesmom Ne traži me više, mnogo je hitova koje je Maja otpevala a otpevala je i neke od najlepših balada. Radi za rusku firmu Komandante, završila je kurs za biznis i menadžment a radi kao marketing menadžer.

Njeni najveći hitovi su:
Uzmi me, Kao da sam luda, Ako veruješ, Tamo daleko, Samo jednom se voli, Odlazi, Ja znam da ti mene ne voliš, Apoteka, Samo za tvoje oči.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Mondo, 26.Mar.2017, 06:16

Ona "sevnula", kamerman zumirao! (FOTO, VIDEO)

Ona sevnula, kamerman zumirao! (FOTO, VIDEO)

Pevačica izvela zvezdu na bini muzičkog takmičenja. Pevačica i članica žirija muzičkog takmičenja Pinkove zvezde Maja Nikolić, odgovorila je na izazov da na bini napravi zvezdu. Iako je rekla da zvezdu nije pravila "od Titovog vremena", pevačica je uspešno napravila...

Detaljnije >>


Izvor: Svet, 26.Mar.2017, 00:00

SCANDAL! intervju: Miloš Bojanić o Zorici Brunclik, Maji Nikolić, “Pinkovim zvezdama”, “Zvezdama Granda”, “Parovima”…

SCANDAL! intervju: Miloš Bojanić o Zorici Brunclik, Maji Nikolić, “Pinkovim zvezdama”, “Zvezdama Granda”, “Parovima”…

Odavno se Miloš Bojanić nije iznervirao kao nedavno, kada se ljut kao ris uključio u rijaliti “Parovi” i osuo paljbu po Lani Toković. Kako priznaje, poludeo je kad je čuo kako ga proziva i priča gluposti. “Čim je ušla, žena je počela da lupeta i da me proziva. Kao Bojanić misli, ako svašta ima, da može da određuje šta će ko da radi. Ma svašta je pričala i izazvala me da joj svašta kažem. Da me nije dirala, ne bih je se ni setio. Ko je, brate, ona? Niko i...

Detaljnije >>

Izvor: Telegraf.rs, 25.Mar.2017, 23:45

ŠOK U PINKOVIM ZVEZDAMA: Članica žirija napravila zvezdu, sevnule gaćice! (VIDEO)

ŠOK U PINKOVIM ZVEZDAMA: Članica žirija napravila zvezdu, sevnule gaćice! (VIDEO)

Maja Nikolić dokazala je da je u odličnoj formi iako je dva puta rađala. Ona je to demonstrirala večeras u popularnom šouu "Pinkove zvezde".Ova članica žirija se pridružila voditelju Milanu Kaliniću na sceni, i potom dva puta izvela zvezdu. Upravo zahvaljujući ovom...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 25.Mar.2017

(VIDEO) NEVERICA U STUDIJU: Maja Nikolić U SUKNJI usred emisije napravila zvezdu! SVE SE VIDELO!

(VIDEO) NEVERICA U STUDIJU: Maja Nikolić U SUKNJI usred emisije napravila zvezdu! SVE SE VIDELO!

.. Naime, Šaban Šaulić je pohvalio Maju Nikolić, nakon svih komplimenata koje mu je uputila. "Maja može sve, ja u nju ne sumnjam", rekao je Šaban, zbog čega je...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 25.Mar.2017

Sevnule gaćice: Maja Nikolić napravila zvezdu na sceni! (foto/video)

Sevnule gaćice: Maja Nikolić napravila zvezdu na sceni! (foto/video)

Pop pevačica Maja Nikolić dokazala je da je u odličnoj formi iako je dva puta rađala. Ona je to demonstrirala večeras “Pinkovim zvezdama”. Naime, Maja se pridružila voditelju Milanu...

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 25.Mar.2017

Šou i presedan u Pinkovim zvezdama: Maja Nikolić pravila zvezdu! Sva četiri takmičara prošla dalje! FOTO

Šou i presedan u Pinkovim zvezdama: Maja Nikolić pravila zvezdu! Sva četiri takmičara prošla dalje! FOTO

U večerašnjoj emisiji Pinkove zvezde dogodio se pravi šou, ali i jedan presedan. Maja Nikolić odlučila je da pokaže svoje gimnastičke sposobnosti, dok je celokupan žiri odlučio da uceni žiri.. Naime, u drugoj grupi takmičenja Pinkove zvezde nastupila su četiri muškarca, koji su svojim vokalima fascinirali...

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 25.Mar.2017

Šou i presedan u Pinkovim zvezdama: Maja Nikolić pravila zvezdu! Sva četiri takmičara prošla dalje!

Šou i presedan u Pinkovim zvezdama: Maja Nikolić pravila zvezdu! Sva četiri takmičara prošla dalje!

U večerašnjoj emisiji Pinkove zvezde dogodio se pravi šou, ali i jedan presedan. Maja Nikolić odlučila je da pokaže svoje gimnastičke sposobnosti, dok je celokupan žiri odlučio da uceni žiri.. Naime, u drugoj...

Detaljnije >>