Maja Nikolić
Maja Nikolić

Marija Maja Nikolić rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine je srpska pop pevačica.
Još od malih nogu je imala sklonosti ka muzici, potiče iz muzičke porodice, otac Novak je imao svoj ansambl i izvodio zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala staru izvornu muziku.
Njen brat Marko je školovani muzičar završio je džez akademiju u Gracu. Vrlo rano je ušla u svet muzike i postala pevačica, ostvarila je san svojih roditelja koji nisu mogli da ulažu u nju i i njenu muzičku karijeru. Odrasla je u Nišu, detinjstvo je provodila kod bake i deke, koji su mnogo uticali na njeno vaspitanje. Glumačku akademiju je pohađala u Prištini. Kao mala išla je na takmičenja iz geografije i istorije, dok je najbolja bila u šahu, osvajala je medalje, bila je vukovac u školi.

Prvi nastup je imala sa sedam godina na festivalu Majska pesma u Nišu, pesmu je otpevala u duetu sa bratom i osvojili su prvo mesto. Vrlo brzo je zaradila i svoj prvi honorar. Njen raspon glasa je tri oktave, često je umela da izjavi kako je njen glas božji dar. Sa 13. godina je počela da peva aktivno u kafićima i picerijama.
Pevala je evergrin, soul, džez, jedna je od pevačica sa najvećim rasponom glasa i najkvalitetnijim na Balkanu i šire. Posle završene gimnazije Maja se preselila u Beograd i počela da peva po klubovima, vremena nije imala za studije.

U to vreme i tokom devedesetih Maja je doživela veliki uspon i uspeh na svim poljima, imala je najveće koncerte i turneje po celoj Jugoslaviji, imala je svoj bend i hitove, i prva pevačica koja je imala menadžere za Ameriku i Evropu. Kroz njenu prošlost upisano je puno ljubavi i dva neuspela teška braka iz kojih ima sinove Lazara i Novaka. Posle težih razvoda izjavila je da je imala nesreće da bude sa ljudima koji nisu umeli da joj pruže podršku i da je bila primorana da ostavi i karijeru i sve iza sebe i krene u novi život.

Danas se bori za starateljstvo nad decom i živi jedan novi život, često se pojavljuje kao glumica u rijaliti programima Farma i Veliki brat. Vrlo bitan period života je provela u Americi gde je započela život i karijeru sa 500 maraka u džepu.

Osam godina je pevala u džez klubovima i na većim manifestacijama, osvojila je nagradu i na takmičenju Zlatni satelit i vratila se u Beograd. Za uživo otpevanu pesmu iz filma Sve o dečaku gde glavnu ulogu tumači Hju Grant 2004. godine je osvojila prvo mesto i dobila nagradu, čak je i Madona bila nominovana za nagradu ali je prvo mesto odnela Maja Nikolić. Vrata su joj bila otvorena za mnogo veći uspeh međutim iznenada je morala da se vrati u Srbiju zbog sina Novaka. I više se nije previše posvećivala karijeri već svojoj deci.
Teške faze životne su je više puta udaljile od estrade, izgubila je tri trudnoće, dva puta je bila klinički mrtva, pet koma je preživela, i uprkos svemu tome ona je večiti optimista. Veruje u Boga, posti i posećuje crkve.

Učestvuje u humanitarnim akcijama i odaziva se redovno pozivima. Za njenu uspešnu muzičku karijeru zaslužna je Maja Odžaklijevska koja je bila oduševljena njenim glasom, upoznala ju je sa ljudima sa Rts, i sa Vladimirom Graićem Grajom koji je autor njenih hitova.

Učesnica je brojnih festivala, na kojima je osvojila 24 nagrade, prvo mesto na Mesamu 1994. godine i drugo mesto 1996. godine, 1998. godine pobeđuje na Beogradskom proleću sa pesmom Ne traži me više, mnogo je hitova koje je Maja otpevala a otpevala je i neke od najlepših balada. Radi za rusku firmu Komandante, završila je kurs za biznis i menadžment a radi kao marketing menadžer.

Njeni najveći hitovi su:
Uzmi me, Kao da sam luda, Ako veruješ, Tamo daleko, Samo jednom se voli, Odlazi, Ja znam da ti mene ne voliš, Apoteka, Samo za tvoje oči.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Story, 22.Avg.2017, 09:03

Ljubav je presudila: Maja Nikolić se preselila kod dečka van Beograda

Ljubav je presudila: Maja Nikolić se preselila kod dečka van Beograda

Pevačica Maja Nikolić nedavno je započela zajednički život sa svojim dečkom van Beograda. Oni su odlučili i da se preselili na njegovo imanje, a u grad dolaze samo kad imaju poslovnih obaveza. Sa njima je i Majin...

Detaljnije >>


Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2017, 07:36

Monstruma iz Rakovice se ODREKLA PORODICA?! Nikolić jede i spava u pritvoru, dok Maja i Mihailo trunu

Monstruma iz Rakovice se ODREKLA PORODICA?! Nikolić jede i spava u pritvoru, dok Maja i Mihailo trunu

Najbliža rodbina Maje Đorđević je prošle subote na groblju Orlovača odala pomen. Marka Nikolića (43), koji je ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio Maju Đorđević (38) i njihovog sina Mihaila (4), u pritvoru je posetio samo otac, dok su ga se ostali članovi porodice - majka i brat odrekli, piše Srpski telegraf. DOKLE SE STIGLO SA ISTRAGOM U VEZI SA UBISTVOM MAJE I MIHAILA? Tužilaštvo istražuje ko je odgovoran. Nikolić...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 21.Avg.2017, 23:46

ZALJUBLJENA MAJA: Preselila se kod dečka van Beograda

ZALJUBLJENA MAJA: Preselila se kod dečka van Beograda

Maja Nikolić nedavno je započela zajednički život sa svojim dečkom van Beograda. Oni su se preselili...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 21.Avg.2017

LJUBAV JAČA OD SVEGA Ko je zapravo Marija, žena zbog koje je veliki VERNIK Marko Bulat dva puta bio DEO AFERE KOKAIN?

LJUBAV JAČA OD SVEGA Ko je zapravo Marija, žena zbog koje je veliki VERNIK Marko Bulat dva puta bio DEO AFERE KOKAIN?

Mlada lepotica umiljatog lica. Tako bi svako ko upozna suprugu Marka Bulata mogao da je opiše. Međutim, ta ista dama dva puta se našla u središtu afere sa kokainom, a direktno u tu priču uvukla je i Marka Bulata.. Marija, devojačkog prezimena Nikolić udala se za našeg pevača u maju 2015. godine. Tada je Bulat izjavio da je znao da je ona prava žena za njega. Ona ima 31 godinu i radila je kao službenik policije u upravi Novi Beograd. Ubrzo nakon što je dala otkaz, biva...

Detaljnije >>

Izvor: OkRadio.rs, 21.Avg.2017

Tužilaštvo češlja propuste Centra za socijalni rad

Tužilaštvo češlja propuste Centra za socijalni rad

Beograd -- Ministarstvo za socijalnu zaštitu uputilo Drugom osnovnom tužilaštvu izveštaj o eventualnim propustima socijalnih radnika u vezi ubistava, piše "Blic". Ti propusti odnose se na slučaj ubijene Maje Đorđević (38) i njenog sina Mihaila (4), koji su život izgubili ispred Centra za socijalni rad Rakovica. Obimni...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2017

Tužilaštvo češlja propuste Centra za socijalni rad?

Tužilaštvo češlja propuste Centra za socijalni rad?

Ministarstvo za socijalnu zaštitu uputilo je Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj o eventualnim propustima socijalnih radnika uključenih u slučaj ubijene Maje Đorđević (38) i njenog sina Mihaila (4) ispred Centra za socijalni rad Rakovica, piše "Blic".. Obimni izveštaj inspekcije stigao je kod postupajućeg tužioca i njegovi navodi se sada proveravaju, kažu za ovaj list u tom tužilaštvu. Nakon što je 12. jula ispred tog centra Marko Nikolić (42)...

Detaljnije >>

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2017, 20:16

Novi rokovi i nove ideje za metro u Beogradu

prkos tvrdnjama struke da je prva linija prilagođena Beogradu na vodi i da povezuje buduća naselja, u gradu odgovaraju...

Detaljnije >>