Marija i Željko na listi najboljih numera

Izvor: Blic, 13.Maj.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija i Željko na listi najboljih numera

Među 25 najboljih pesama koje su izvedene proteklih 55 godina na najvećem muzičkom takmičenju, Pesmi Evrovizije, nalaze se i dve srpske kompozicije - „Molitva”, koju je otpevala Marija Šerivović 2007, i pesma iz 2004. Željka Joksimovića „Lane moje”, objavio je portal Eurovisiontimes.com.

„Molitva”, s kojom je Marija Šerifović pobedila 2007. godine u Helsinkiju, zauzela je treće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesto, dok je sedma pozicija pripala pesmi „Lane moje”, koju je u Turskoj otpevao Željko Joksimović i tada osvojio drugo mesto.

Za najbolju pesmu Evrovizije u proteklih 55 godina proglašena je „Nel blu dipinto di blu”, koju je 1958. godine otpevao predstavnik Italije Domeniko Modunjo. Legendarnoj grupi Abba i pesmi „Waterloo” iz 1974. godine, kojom su predstavljali Švedsku, pripalo je drugo mesto.

Pesma „Satelit” prošlogodišnje pobednice Lene, predstavnice Nemačke, zauzela je šesto mesto, peta je španska pesma iz 1973. godine „Eres tu”, koju je otpevala Mocedades, dok je na četvrtoj poziciji francuska pesma „L’oiseau et l’enfant” iz 1977, koju je otpevala Mari Miriam. U top 10 je ušla i turska pesma „Everyway That I Can”, koju peva Sertab Erener.
Pogledaj vesti o: Željko Joksimović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.