Vulin o isticanju fašističkih simbola u Hrvatskoj: To nije dozvoljeno nigde u svetu, EU da reaguje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin o isticanju fašističkih simbola u Hrvatskoj: To nije dozvoljeno nigde u svetu, EU da reaguje!

Ministar odbrane Srbije apelovao na zdrav razum

Nigde u svetu nije dozvoljeno isticanje fašističkih simbola, pa ni ploča sa natpisom "Za dom spremni" ne treba da bude dozvoljena u Jasenovcu, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da bi EU trebalo da se "angažuje" oko odluke svoje članice Hrvatske.

Upitan da prokomentariše to što iz Hrvatske stižu vesti da će sporna ploča >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostati u Jasenovcu jer ne postoji zakon koji bi to uredio, Vulin kaže da ne zna koji je to zakon potreban da se zabrani "Zig-hajl".

- Koji je to zakon potreban da biste branili da se fašisti okupljajju i slave svoje zločine na jasenovačkom stratištu osim elementarnog zdravog razuma - poručio je Vulin.

Budući da to nije dozvoljeno nigde u svetu, ne treba da bude dozvoljeno ni u jednoj članici Evropske unije, ocenio je on i dodao da se nada da će se EU angažovati "oko svoje članice".

- Hrvatska nam je nažalost dala odgovor na pitanje šta misli, na ovaj način su rekli da jasenovačke kosti ne obavezuju nikoga i da se nad njima može raditi ono što se ne može raditi ni u Aušvicu ni Mathauzenu, nažalost rekli su nam da im je potrebno opravdanje da ustaše ne budu u Jasenovcu - rekao je ministar odbrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.