Vulin: Hrvatska bez snage i volje da se suprotstavi ustaštvu

Izvor: Blic, 26.Avg.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Hrvatska bez snage i volje da se suprotstavi ustaštvu

Hrvatska je još jednom pokazala da nema ni snage, ni želje da se suprotstavi narastajućem ustaštvu, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Nigde na svetu ne bi bilo potrebno objašnjavati da nacistički pozdrav ne sme da se ističe na groblju nacističkih žrtava, nigde osim u Hrvatskoj - ističe se u Vulinovoj pisanoj izjavi.

On je dodao da, kada Evropska unija bude dozvolila da se u Mauthauzenu istakne tabla sa natpisom "Zig Hajl", neka tada dopusti da i ustaše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imaju svoj pozdrav nad Jasenovačkim stratištem.

- Ali, ako EU ne dozvoljava da se u Buhenvaldu, Aušvicu i Mauthauzenu pozdravlja sa "Zig Hajl", zašto onda dopušta da se poklana srpska deca ubijaju još jednom u zemlji članici EU - dodao je Vulin.

On je upitao u čemu je razlika između "Zig Hajl" i "Za dom spremni", u čemu je razlika između Aušvica i Jasenovca, i dodao da na to pitanje Srbima i svim antifaštima EU duguje odgovor.

- Odbijanjem da ukloni ustaške simbole Hrvatska je svoj odgovor već dala - konstatovao je Vulin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.