Vučić u Briselu, sastao se sa Junkerom i Hanom

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Briselu, sastao se sa Junkerom i Hanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žan Klodom Junkerom i komesarom za pristupne pregovore Johanesom Hanom.
Predsednik Vučić biće i gost na radnoj večeri koju za lidere sa Zapadnog Balkan organizuje šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini.

Ključna tema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovora biće nastavak dijaloga Beograda i Prištine.
Na večeri će biti, kako je potvrđeno, i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev, sva tri člana Predsedništva BiH - Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović.
Uoči sastanka, iz kabineta Mogerinijeve stigla je poruka da nova vlada u Prištini mora da ukine takse od 100 odsto, a da Beograd treba da obezbedi "povoljno okruženje" da bi dijalog mogao da bude nastavljen. 
Predsednik Vučić zahvalio se odlazećem predsedniku Evropske komisije Žanu Klodu Junkeru na tome što je cenio Srbiju, napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije".

"Hvala za mnoge stvari koje ste učinili za nas u Vašem mandatu. Hvala što ste cenili Srbiju i to pokazivali na svakom mestu.", napisao je predsednik Vučić nakon sastanka sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.
Predsednik Srbije razgovarao je danas sa diplomatskim predstavnicima Srbije u glavnom gradu Belgije i zahvalio im što se bore za interese naše zemlje.

"Hvala svim ljudima koji se hrabro i vredno bore za interese Srbije u Briselu", napisao je predsednik ispod fotografije na instagram nalogu "Budućnostsrbije".  
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.