Vučić u Briselu, sastao se sa Junkerom i Hanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žan Klodom Junkerom i komesarom za pristupne pregovore Johanesom Hanom.

Predsednik Vučić biće i gost na radnoj večeri koju za lidere sa Zapadnog Balkan organizuje šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini.

Ključna tema razgovora biće nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Na večeri će biti, kako je potvrđeno, i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev, sva tri člana Predsedništva BiH - Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Uoči sastanka, iz kabineta Mogerinijeve stigla je poruka da nova vlada u Prištini mora da ukine takse od 100 odsto, a da Beograd treba da obezbedi "povoljno okruženje" da bi dijalog mogao da bude nastavljen. 

Predsednik Vučić zahvalio se odlazećem predsedniku Evropske komisije Žanu Klodu Junkeru na tome što je cenio Srbiju, napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije".

"Hvala za mnoge stvari koje ste učinili za nas u Vašem mandatu. Hvala što ste cenili Srbiju i to pokazivali na svakom mestu.", napisao je predsednik Vučić nakon sastanka sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Predsednik Srbije razgovarao je danas sa diplomatskim predstavnicima Srbije u glavnom gradu Belgije i zahvalio im što se bore za interese naše zemlje.

"Hvala svim ljudima koji se hrabro i vredno bore za interese Srbije u Briselu", napisao je predsednik ispod fotografije na instagram nalogu "Budućnostsrbije".  

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се