Vučić: Ponovo ću pokušati da dovedem Folksvagen u Srbiju

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ponovo ću pokušati da dovedem Folksvagen u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iskoristiti sutrašnji sastanak sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede Folksvagen u Srbiju.
Vučić je naglasio da ne može ništa da obeća, jer Srbija nije članica EU, kao Bugarska ili Rumunija, koje su takođe ranije bile u igri, niti ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tako veliko tržište kao Turska, koja je, inače, bila prvi izbor, ali su događaji u Siriji doveli u pitanje tu investiciju.

"Obećao sam od početka da ćemo se boriti. Ove druge zemlje ne mogu da ponude subvencije, koje mi možemo", rekao je Vučić, ali i naveo da ima i tehničkih problema, mada nemaju veze sa nama.
"Daćemo sve od sebe da dovedemo Folksvagen. Ali, ne bih da budim lažnu nadu. Borićemo se svim srcem, energijom i snagom", rekao je predsednik i našalio se: "Spremamo se za tu posetu kao da Crvenoj Zvezdi ili Partizanu u posetu dolazi Bajern. Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko Folksvagena", istakao je Vučić tokom posete Vranjskoj Banji.
Vučić je, istovremeno, najavio je da će Pančevo dobiti još jednu fabriku, čime je, kaže, taj deo Srbije u potpunosti "rešen", te ukazao da memorandum sa kompanijom koja pravi delove za avione predstavlja dobru vest za Srbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ponovo ću pokušati da dovedem Folksvagen u Srbiju

Izvor: RTS, 21.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iskoristiti sutrašnji sastanak sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede "Folksvagen" u Srbiju. . Vučić je naglasio da ne može...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.