Srbiji 95 miliona evra iz IPA fondova EU

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji 95 miliona evra iz IPA fondova EU

Ministarka za evrointegracije i nacionalni koordintor za IPA fondove Jadranka Joksimović danas je u Briselu, sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom, potpisala paket od 96 miliona evra pomoći Srbiji.

U pitanju su bespovratna sredstva iz pretprisupnih fondova EU za 2016. godinu, a biće namenjena za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) i lokalnim samoupravama.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ukupni paket za 2016. godinu jeste 166 miliona evra. Danas smo potisali prvi deo finansijskog sporazuma u vrednosti od 96 miliona evra. Ta formula evropske integracije, fondovi koji nam stoje na raspolaganju i ukupan lokalni i regionali razvoj jesu dobitna kombinacija u budućim godinama u kojima ćemo mi kao zemlja kandidat pregovarati, a onda biti potpuno spremni i za članstvo u EU i za mnogo veće fondove koji zemljama članicama stoje na raspolaganju - poručila je Joksimović.

I ministarka Joksimović i komesar Han su naglasili da je EU apsolutno najveći donator i investitor u Srbiji.

- U poslednjih 15 godina više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava je dato Srbiji da koristimo na transparentan i efikasan način. Ja vas uveram da za tri godina, koliko ja koordiniram fondovima EU u Srbiji, ni jedna nepravilnost nije uočena, a tamo gde jeste državni organi su reagovali. Svi će i u buduće, od lokala do najviših nivoa, morati da koriste fondove na najtransparentniji mogući način - kazala je Joksimović.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.