Srbiji 95 miliona evra iz IPA fondova EU

Ministarka za evrointegracije i nacionalni koordintor za IPA fondove Jadranka Joksimović danas je u Briselu, sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom, potpisala paket od 96 miliona evra pomoći Srbiji.
U pitanju su bespovratna sredstva iz pretprisupnih fondova EU za 2016. godinu, a biće namenjena za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) i lokalnim samoupravama.
 
- Ukupni paket za 2016. godinu jeste 166 miliona evra. Danas smo potisali prvi deo finansijskog sporazuma u vrednosti od 96 miliona evra. Ta formula evropske integracije, fondovi koji nam stoje na raspolaganju i ukupan lokalni i regionali razvoj jesu dobitna kombinacija u budućim godinama u kojima ćemo mi kao zemlja kandidat pregovarati, a onda biti potpuno spremni i za članstvo u EU i za mnogo veće fondove koji zemljama članicama stoje na raspolaganju - poručila je Joksimović.
 
I ministarka Joksimović i komesar Han su naglasili da je EU apsolutno najveći donator i investitor u Srbiji.
 
- U poslednjih 15 godina više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava je dato Srbiji da koristimo na transparentan i efikasan način. Ja vas uveram da za tri godina, koliko ja koordiniram fondovima EU u Srbiji, ni jedna nepravilnost nije uočena, a tamo gde jeste državni organi su reagovali. Svi će i u buduće, od lokala do najviših nivoa, morati da koriste fondove na najtransparentniji mogući način - kazala je Joksimović.
  • Skretničar

    08.06.2017 09:02
    A za to vreme, u paralelnom univerzumu, Rusija daje Srbiji milijarde bespovratnih donacija Srbiji.
  • Mila

    08.06.2017 08:05
    Greška?
    Kako to: 'U pitanju su bespovratna sredstva iz pretprisupnih fondova EU za 2016. godinu'?
    Pa sad je već polovina 2017.
  • B

    08.06.2017 07:54
    Balkan express ka EU
    Ova izjava :"Ja vas uveram da za tri godina, koliko ja koordiniram fondovima EU u Srbiji, ni jedna nepravilnost nije uočena, a tamo gde jeste državni organi su reagovali." neodoljivo podseca na ono iz filma "Balkan Express" "Jesi li ti muzicar?"
    Jos da je i ovo neki horor film, a ne nas zivot...
    Samo da tetki odnesemo lek, i Jevropo, eve smo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.