Srbija uputila protestnu notu Evropskom komitetu zbog Kosova

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uputila protestnu notu Evropskom komitetu zbog Kosova

Povodom korišćenja državnih simbola takozvanog Kosova na festivalu "Ponosan na moj region i njegovu kulturu", koji se u okviru Dana proširenja održava u Briselu, misija Srbije pri EU uputila je protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajnzu Lambercu.

U noti se ističe da Srbija očekuje od Komiteta regiona da u potpunosti poštuje statusnu neutralnost >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU u pogledu Kosova i Metohije, kao i da ukloni sve promotivne dokumente koji sadrže simbole takozvanog nezavisnog Kosova.

Konferencija Dan proširenja u organizaciji Evropskog komiteta regiona već četvrtu godinu za redom okuplja lokalne i regionalne predstavnike članica EU i zemlja u procesu proširenja.

Fokus konferencije je na uticaju koji proces pridruživanja EU ima na lokalu.

Predsednik potpisao: Meni ne treba obezbeđenje, a pretnje su ružne i nevaspitane

Ove godine predstavnici lokalnih vlasti, gradova i opština iz Srbije na Danu proširenja predstavili su se temom zaštita kulturnog nasleđa.

Nemačka protiv bilo kakve podele, podržava teritorijalni integritet Kosova
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.