EK na zahtev Srbije uklonio panoe sa kosovskim simbolima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK na zahtev Srbije uklonio panoe sa kosovskim simbolima

Evropski komitet regiona uklonio je sa Festivala Evropa dva panoa sa štanda "Kosova" na kojima su bili simboli tzv. Kosova - grb i naziv "Republika Kosovo".

U Evropskom komitetu regiona kažu da panoi sa državnim simbolima tzv. Kosova neće biti korišćeni tokom trajanja festivala u Briselu.

Misija Republike Srbije pri EU obaveštena je da je Evropski komitet regiona, Odeljenje za proširenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uklonio dva panoa sa štanda "Kosova" sa kosovskim simbolima.

Do ovog poteza EU institucije došlo je pošto je Misija Republike Srbije pri EU uložila protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona, Karlu Hajnzu Lambercu, povodom korišćenja državnih simbola tzv. Kosova na festivalu "Ponosan na moj region i njegovu kulturu" koji se održava u Briselu.

U noti je istaknuto da Republika Srbija očekuje od Komiteta regiona da u potpunosti poštuje statusnu neutralnost EU u pogledu Kosova i Metohije i da ukloni sve promotivne dokumente koji sadrže simbole tzv. Kosova.

Iz Evropskog komiteta regija stiglo je i uveravanje da se pomenuti panoi neće naći na istom štandu ni sutra kada će se u okviru manifestacije otvorenih vrata evropskih institucija predstaviti i različiti regioni Evrope.

Za Kosovo i Metohiju ovo je prvi put da su se prijavili za učešće na pomenutoj manifestaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija uputila protestnu notu Evropskom komitetu zbog Kosova

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2018

Povodom korišćenja državnih simbola takozvanog Kosova na festivalu "Ponosan na moj region i njegovu kulturu", koji se u okviru Dana proširenja održava u Briselu, misija Srbije pri EU uputila je protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajnzu Lambercu...U noti se ističe da Srbija...

Nastavak na BKTV News...

Protestna nota Srbije Evropskom komitetu regiona zbog Kosova

Izvor: Blic, 04.Maj.2018

Misija Srbije pri EU uputila je protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajnzu Lambercu povodom koriššćenja državnih simbola Kosova na festivalu "Ponosan na moj region i njegovu kulturu", koji se u okviru Dana proširenja održžava u Briselu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.