Sastanak Unapređenog stalnog dijaloga EU i Srbije

Izvor: S media, 14.Jul.2010, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Unapređenog stalnog dijaloga EU i Srbije



Na sastanku Unapređenog stalnog dijaloga Evropske unije i Srbije, danas u Beogradu, razmotren napredak Srbije u evropskim integracijama i reformama.


Visoki zvaničnik Evropske komisije za proširenje Pjer Mirel pozdravio je danas napredak koji je Srbija ostvarila u sprovodjenju reformi, borbi protiv organizovanog kriminala i regionalnoj saradnji, ali i zatražio od Beograda konstruktivan >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

pristup problemu carina na Kosovu.

Na konferenciji za novinare posle sastanka Unapredjenog stalnog dijaloga EU-Srbija u palati Srbija, Mirel je pohvalio i donošenje statuta Vojvodine, obrazovanje nacionalnih saveta, aktivnosti ombudsmana i povernika za informacije od javnog značaja.

Direktor Direkcije za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU posebno je pozdravio poboljšanje odnosa Srbije i BiH i s tim u vezi usvajanje deklaracije o Srebrenici u srpskom parlamentu, kao i dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Srebrenicu.

Potpredsednik valde Srbije Božidar Djelić je naglasio da postoje "otvorena pitanja dubine i brzine reformi", ali da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme radi poboljšanja životnog standarda svojih gradjana i evropske integracije.

Sadražaj današnjeg sastanka Unapredjenog stalnog dijaloga EU i Srbije, prema Djelićevim rečima, biće uključen u izveštaj Evropske komisije koji će biti podnet 10 novembra.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Hrvati satanizuju srpski novac

Od sutra moguć uvid u spiskove okrivljenih

Neka gradonacelnici ostanu poslanici

Spoljni dug Srbije 77,5 odsto BDP-a

Stav Haga će biti konkretan

Komentari

Ostavi komentar zarko-bilbao/srpski nacionalista

14. Jul. 2010 | 10:56

samo malo ,,objasnjnje,, za neupucene kao ja: unapredjeni dijalog-?? what is it?? ako moze da pojasni ,,boza,, ili mladja,,-razumicu na bilo kom jeziku(sem na nasem srpskom)- jer na srpskom ,,ne razumijem nista sta ovi ,,genitalci divane,,. unaprijed zahvalan ,,sluga pokoran,,

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas sastanak Unapređenog stalnog dijaloga EU i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2010

BEOGRAD -..Na sastanku Unapređenog stalnog dijaloga Evropske unije i Srbije danas u Beogradu biće razmotren napredak Srbije u evropskim integracijama i reformama...Sednici Unapređenog stalnog dijaloga predsedavaće direktor Direkcije za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU Pjer...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DANAS SASTANAK UNAPREĐENOG STALNOG DIJALOGA EU I SRBIJE

Izvor: Kurir, 14.Jul.2010

BEOGRAD - Na sastanku Unapređenog stalnog dijaloga Evropske unije i Srbije danas u Beogradu biće razmotren napredak Srbije u evropskim integracijama i reformama...Sednici Unapređenog stalnog dijaloga predsedavaće direktor Direkcije za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU Pjer...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.