Unapređenje dijaloga EU i Srbije

Izvor: RTS, 14.Jul.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje dijaloga EU i Srbije

Sastanak Unapređenog stalnog dijaloga EU i Srbije održan u Palati Srbije. Postoje otvorena pitanja dubine i brzine reformi, ali Srbija će nastaviti da sprovodi reforme, rekao Đećić. Visoki zvaničnik Evropske komisije za proširenje Pjer Mirel pozdravio napredak Srbije u sprovođenju reformi.

U Palati Srbije održao se sastanak Unapređenog stalnog dijaloga  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije i Srbije, na kome je razmatran napredak reformi u oblasti demokratije i vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava, regionalnih pitanja i međunarodnih obaveza naše zemlje.

Nakon sastanka na konferenciji za novinare potpredsednik Valde Srbije Božidar Đelić naglasio je da postoje "otvorena pitanja dubine i brzine reformi", ali da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme radi poboljšanja životnog standarda svojih građana i evropske integracije.

Sadražaj današnjeg sastanka Unapredjenog stalnog dijaloga EU i Srbije, prema Đelićevim rečima, biće uključen u izveštaj Evropske komisije koji će biti podnet 10 novembra.

Visoki zvaničnik Evropske komisije za proširenje Pjer Mirel pozdravio je napredak koji je Srbija ostvarila u sprovođenju reformi, borbi protiv organizovanog kriminala i regionalnoj saradnji, ali i zatražio od Beograda konstruktivan pristup problemu carina na Kosovu.

Mirel je pohvalio i donošenje Statuta Vojvodine, obrazovanje nacionalnih saveta, aktivnosti ombudsmana i povernika za informacije od javnog značaja.

Direktor Direkcije za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU posebno je pozdravio poboljšanje odnosa Srbije i BiH i s tim u vezi usvajanje deklaracije o Srebrenici u srpskom parlamentu, kao i dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Srebrenicu.

Razgovaraće se i o sprovođenju Nacionalnog programa za integraciju Srbije u EU.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.