SNSD, DNS i SP podržavaju inicijativu EU

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2015, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNSD, DNS i SP podržavaju inicijativu EU

BANJALUKA - SNSD će u utorak na stranačkim organima podržati izjavu Predsjedništva BiH o evropskom putu BiH, potvrdio nam je danas Milorad Dodik, predsjednik te stranke.

On je rekao da je danas sa Markom Pavićem, predsjednikom DNS-a, i Petrom Đokićem, liderom socijalista, razgovarao o nastavku koalicije na nivou RS, te da je zaključeno da će zajedno raditi na nastavku ekonomskih i socijalnih reformi koje su navedene u Ekonomskoj politici za 2015. godinu, usvojenoj u parlamentu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Dogovorili smo da ćemo prihvatiti inicijativu EU i to ćemo učiniti sutra i prekosutra na organima partija. Nastavljamo da razgovaramo o određenim politikama u vezi sa dinamikom donošenja zakona u narednom periodu", rekao je Dodik.

Naveo je da su sve tri stranke potvrdile da neće prisustvovati sjednicama dok u Predstavničkom domu parlamenta BiH bude sjedio Šefik Džaferović iz SDA, za kojeg Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, tvrdi da ima indicija da je umiješan u ratne zločine.

"Sve tri partije podržale su aktivnosti Narodne skupštine RS i Vlade RS do sada i opredijeljeni smo da ubrzamo donošenje reformskih programa", naveo je Dodik.

Pavić i Đokić nam se danas nisu javljali na telefon, a, kako su pisale "Nezavisne", očekuje se da će stranački lideri govoriti i o raspodjeli čelnih funkcija u javnim preduzećima.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sutra zahtjev za posebnu sjednicu skupštine

Izvor: Cafe.ba, 08.Feb.2015

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će sutra uputiti zahtjev za sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske da bi se u što kraćem roku izjasnila o novoj zajedničkoj izjavi Predsjedništva BiH o evropskom putu...Dodik je za RTRS rekao da će zatražiti...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.