Izvor: S media, 09.Dec.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rompej: EU će iz krize izaći snažnija

Evropa će iz aktuelne krize izaći ojačana i ponovo će biti simbol nade, izjavio je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej danas u Oslu, gde lideri EU treba da prime ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir.

"EU prolazi kroz težak period," izjavio je Rompej. "Mi radimo zajedno kao Unija i kao pojedinačne članice na prevazilaženju tih problema, siguran sam da ćemo uspeti. Izaćićemo iz neizvesnosti i recesije jači nego ranije," rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << on.

Podsećajući da su pet godina posle okončanja Drugog svetskog rata, zemlje koje su ranije bile protivnici odlučile da promene tok istorije, da od neprijatelja postanu parneri i pozvale sve zemlje Evrope da im se pridruže, on je istakao da Unija danas ima 27 članica i da će ih uskoro biti i više, što je kako je dodao, "dokaz snage političke volje i imaginacije."

"Naša istorija dokazuje da imamo dovoljno snage i otpornosti da nastavimo napred u duhu odgovornosti i solidarnosti. Želimo da Evropa ponovo postane simbol nade," naveo je Rompej, na pres konferenciji u Oslu.

On je u norvešku prestonicu doputovao zajedno sa šefom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom, i predsednikom Evropskog paralemnta Martinom Šulcom, gde će sva trojica primiti nagradu u ime EU.

(Tanjug, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.