Regionalna konferencija Evropskog parlamenta mladih Srbije u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2016, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna konferencija Evropskog parlamenta mladih Srbije u Novom Sadu

U organizaciji Evropskog parlamenta mladih Srbije (EPMS) i uz podršku EU info pointa Novi Sad danas i sutra, 16. i 17. aprila, u Novom Sadu će se održati regionalna konferencija "Postani sila promene - preduzmi nešto ili ne preduzmi".

Zasedalje će okupiti 60 srednjoškolaca i srednjoškolki - delegata širom Srbije koji će kroz timski rad i druženje diskutovati o važnim društvenim temama.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dan zasedalja odžaće se u prostorijama Gimnazije "Svetozar Marković" kada će se učesnici bolje međusobno upoznati i početi rad na konkretnoj temi. U nedelju rad će se nastaviti u Skupštini grada Novog Sada gde će se, po uzoru na zasedanje Evropskog parlamenta, održati generalna skupština na kojoj će se raspravljati o rezolucijama koje predlaže svaki od komiteta.

Predloge mera za rešavanje aktuelnih problema - rezolucije, koje srednjoškolci u radnim grupama sastave i izglasaju za vreme konferencije, dostavljaju se Evropskom parlamentu i prihvataju kao mišljenje mladih Evrope.

Teme o kojima će mladi diskutovati su: način promocije digitalnih tehnologija u obrazovnim institucijama, istraživanje alternativnih izvora energije, ravnopravnost polova u naučnim, tehnološkim, matematičkim oblastima i inženjerstvu, bezbednost i podsticanje omladinskog preduzetništva.

Regionalna konferencija EPMS je namenjena mladima uzrasta od 15 do 18 godina, a tokom dvodnevnog zasedanja u Novom Sadu u radu će učestvovati delegati iz Vojvodine i tim vršnjačkih edukatora sastavljen od članova i članica koji su došli iz evropskih država.

Zasedanjem će predsedavati Valeriya Boyko iz Ukrajine, a glavni organizatori su Milan Davidović i Nikola Radulović iz Srbije. Pored delegata i delegatkinja iz Novog Sada, Vojvodine i Srbije, na konferenciji učestvuju i srednjoškolci iz Holandije, Austrije, Ukrajine, Gruzije, Albanije i Švedske.

Uz podršku EU info centra ove godine širom Srbije biće organizovano 7 konferencija Evropskog parlamenta mladih Srbije.

Evropski parlament mladih je omladinska, nevladina i nestranačka organizacija koja zajedno sa još 40 nacionalnih predstavništava organizacije, iz isto toliko zemalja Evrope, čini međunarodnu omladinsku mrežu Evropskog parlamenta mladih. Evropski parlament mladih Srbije (EPMS/EYP Serbia) je osnovan 2006. godine sa osnivnim ciljem podizanja aktivizma i opšte informisanosti mladih i razvoja tolerancije i međunarodne saradnje.

Informacije o zasedanju i radu Evropskog parlamenta mladih Srbije mogu se pratiti putem zvanične Facebook stranice i sajta organizacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.