Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Bez posebnih kriterija tokom pregovora Srbije i EU

Hrvatska šefica diplomacije Vesna Pusić ponovila je da Hrvatska neće postavljati posebne kriterije za Srbiju tokom pregovora o ulasku u EU.

Takodjer jeizjavila da će sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem koji dolazi u posjet  Zagrebu 11.marta pričati i o slučaju Veljka Marića uz mogućnost da problem bude riješen razmjenom zatvorenika.

" To je jedno humanitarno pitanje i nadam se da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << tu moglo biti nekih pomaka", rekla je Pusić za televiziju N1.

Povodom izjave predsjednika Srpskog narodnog vojeća Milorada Pupovca da je najizglednije da slučaj hrvatskog ratnog veterana Veljka Marića, koji je u Srbiji osuđen za ratni zločin, bude riješen razmjenom zatvorenika, Pusić je rekla da je moguće da Dačić dođe s takvim prijedlogom, u slučaju da postoji neki srpski državljanin koji je u sličnoj situaciji.

"Ne vidim razloga zašto Vlada ne bi pristala na razmjenu zatvorenika", dodala je Vesna Pusić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pusić: Bez posebnih kriterijuma za put Srbije u EU

Izvor: Blic, 10.Mar.2015

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić rekla je da Hrvatska neće uvoditi posebne kriterijume za Srbiju tokom pregovora o ulasku u Evropsku uniju već da će se od nje očekivati da ispuni iste uslove koje je i Hrvatska morala da ispuni, napomenuvši da "regionalna jurisdikcija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.