PREMIJERKA BRNABIĆ SUTRA NA RADNOJ VEČERI U BRISELU: Situacija u regionu i pojačan angažman EU glavne teme

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 10:39

PREMIJERKA BRNABIĆ SUTRA NA RADNOJ VEČERI U BRISELU: Situacija u regionu i pojačan angažman EU glavne teme

Premijerka sutra u Briselu sa liderima Zapadnog Balkana

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovaće radnoj večeri lidera Zapadnog Balkana koju sutra u Briselu organizuje šef diplomatoje EU Žosep Borelj.

Planirano je da večera počne u 20:30, a osim premijerke Brnabić prisustvo su potvrdili i premijeri Albanije Edi Rama, Severne Makedonije Zoran Zaev, tzv Kosova Aljbin Kurti, kao i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Crne Gore Milo Đukanović i predsedavajući Savetom ministra BiH Zoran Tegeltija.

Šef diplomatije EU i domaćin večere Žosep Borelj najavio je da će sa zapadnobalkanskim liderima razmotriti situaciju u regionu, geopolitičku perspektivu odnosa i pojačani angažaman EU na Zapadnom Balkanu.

- Na večeri ćemo razmotriti celu političku situaciju na Zapadnom Balkanu. Zapadni Balkan je veliko geopolitičko pitanje. Region je deo problema i deo rešenja. Moramo da ga sagledamo iz geopolitičkog ugla i to ćemo uraditi i sledeće nedelje sa svim liderima sa Zapadnog Balkana - izjavio je Borelj.

Šef diplomatije EU zatražio je prošle nedelje od Saveta ministra EU konkretne predloge u cilju "pojačanje vidljivosti posvećenosti EU Zapadnom Balkanu".

Iz Brisela je poslata i poruka o želji za jačanjem političkog angažamana sa partnerima na Zapadnom Balkanu po pitanjima borbe protiv pandemije, ekonomske saradnje, povezivanja, odbrane od spoljnih uticaja i dezinformacija i jačanja pozitivnog i konstruktivnog narativa kada je u pitanju EU u regionu, ali i Zapadni Balkan u EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić neće prisustvovati radnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana u Briselu

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati radnoj večeri koju za lidere država Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Žozep Borel, a Srbiju će na sastanku predstvljati predsednica Vlade Ana Brnabić, potvrđeno je za N1 u Službi za spoljne poslove EU u Briselu i kabinetu premijerke...

Nastavak na N1 televizija...

KURTI IDE U BRISEL DA "ŽDERE", POŠTO OD DOGOVORA NEMA NIŠTA: Imidž mu loš, a opozicija ga blati na svakom koraku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021

Kurti tvrdi da je imidž tzv. Kosova u inostranstvu loš i poručuje da će Priština potruditi da ispravi tako "lošu sliku"..Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odgovorio je na kritike opozicije da sutra ide u Brisel na dijalog sa Beogradom, rekavši da večera u sedištu EU...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.