EU ĆE SUTRA OSLUŠKIVATI ZAPADNI BALKAN: Otkriven cilj radne večere u Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 14:11

EU ĆE SUTRA "OSLUŠKIVATI" ZAPADNI BALKAN: Otkriven cilj radne večere u Briselu

Portparol EU Peter Stano otkrio šta EU očekuje od sutrašnje radne večere sa liderima Zapadnog Balkana

Portparol EU Peter Stano kaže da je cilj sutrašnje večere, koja se za lidere sa Zapadnog Balkna organizuje u Briselu, da se pokrene i proširi međusobni politički angažman.

- Proširenje jeste prioritet i za region i za EU, ali sada želimo da sagledamo širu sliku. Cilj ovog sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da čujemo od lidera sa Zapadnog Balkana kako oni vide politički kontekst i situaciju kao i da ponovo pokrenemo češće angažovanje na širim osnovama, a ne samo po pitanju proširenja - kaže Stano.

Stano je na redovnoj konfernciji za medije u Briselu naglasio da je namera šefa diplomatije EU Đusepa Borelja da obnovi tradiciju održavanja ovakvih formata sa partnerima sa Zapadnog Balkana.

On dodaje da je u pitanju i logični nastavkak stratešeke debate koju su minsitri spoljnih poslova EU prošle nedelje imali o pojačanom angažmanu na Zapadnom Balkanu.

- Očekujemo da će se ovakvi sastanci nastaviti i da će doneti širi stimulans za angažman koji EU ima sa regionom - zaključio je Stano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Portparol EU: Večera u Briselu u znaku šireg političkog angažmana EU i Zapadnog Balkana

Izvor: Blic, 17.Maj.2021

Portparol EU Peter Stano kaže da je cilj sutrašnje večere, koja se za lidere sa Zapadnog Balkna organizuje u Briselu, da se pokrene i proširi međusobni politički angažman.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.