OTKRIVAMO ZLOCINACKI PLAN TRIBUNALA U HAGU Seselju pakuju cak 25 godina robije

Izvor: medio.rs, 01.Sep.2016, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO ZLOCINACKI PLAN TRIBUNALA U HAGU Seselju pakuju cak 25 godina robije

Žalbeno veće Haškog tribunala, po političkom nalogu SAD i EU, preinačiće oslobađajuću presudu lideru SRS Vojislavu Šešelju i osuditi ga na 25 godina zatvora! Ovo tvrde diplomatski izvori Informera, isti oni koji su nam krajem marta ove godine, dan pre presude, javili da će Šešelj biti oslobođen

Tužilaštvo Haškog tribunala podnelo je, podsetimo, u utorak žalbu na oslobađajuću presudu Šešelju. Tužilac Serž Bramerc je opet zatražio da lider SRS zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << verbalnog delikta bude osuđen na čak 28 godina zatvora.- Plan je da Šešelj do Nove godine bude osuđen. Odmah posle toga krenuće žestoki pritisci na vlast u Beogradu da šef SRS bude uhapšen i isporučen. Zapad će tako pokušati da Srbiju uvuče u novi krug političke nestabilnosti, a premijer Vučić biće doveden u nemoguću situaciju, iz koje u svakoj varijanti izlazi kao gubitnik - objašnjava naš sagovornik.

Na primedbu da je nemoguće tako brzo preinačiti presudu, naš izvor odgovara:

Samo gledajte. U slučaju "Šešelj" sve će biti završeno ekspresno. Politička odluka je doneta i Žalbeno veće Haškog tribunala tu odluku mora da sprovede!

Šešelj, na drugoj strani, ističe da se ne obazire ove tvrdnje i ponavlja da se dobrovoljno živ u Hag ne vraća.

Ne znam šta će biti odluka suda i baš me briga! A Bramerc može samo da mi po*uši! - poručuje Šešelj.

Advokat Branislav Tapušković smatra da će odluka Žalbenog veća sigurno biti politički motivisana.

Jedino je sigurno da se sudije pri odlučivanju neće preterano držati činjenica i dokaza, već sve zavisi od političkih procena i interesa. Svi znaju pod čijim uticajem je rad Tribunala - zaključuje Tapušković.

INFORMER.RS
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.