Izvor: S media, 31.Mar.2013, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećak: Organizatori lepljenja antisemitskih plakata protiv ulaska u EU

Povodom plakata antisemitskog sadržaja koji su se pojavili u Beogradu predstavnici jevrejskog naroda u Srbiji smatraju da policija treba da otkrije izvršioce, ali da je važnije ko su nalogodavci, kao i da društvo i država treba da reaguju povodom izražavanja svakog oblika mržnje.

Počasni predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Aleksandar Nećak smatra da izvršioci, oni koji su lepili plakate, nisu bitni, već da su alat u nečijim rukama, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je grupa koja je organizovala lepljenje antisemitskih plakata - protiv ulaska Srbije u Evropu i da pred važne pregovore o Kosovu, podmeće "kukavičja jaja".

"To je sigurna, uhodana matrica. Na plakatu osuđuju Jevreje za bombardovanje Srbije, a nijedan Jevrejin nije sedeo ni u jednom od aviona koji su nas bombardovali. Niko od njih nema hrabrosti da napadne lidere 19 zemalja koji su nas bombardovali", rekao je on.

"Ovaj antisemitski ispad tempiran je u vreme najvećeg jevrejskog praznika Pesaha. Plakati su štampani, što iziskuje finansijsku potporu. Lepljenji su u centralnoj gradskoj ulici, što ukazuje na dobru organizaciju i jaku logistiku", objašnjava Nećak.

On je uveren i da je grupa koja je organizovala lepljenje antisemitskih plakata - protiv ulaska Srbije u Evropu.

Na plakatima se vidi bombarder iz Drugog svetskog rata s Davidovom zvezdom i slike srušene zgrade Generalštaba i mosta na Dunavu u Novom Sadu, uz poruku : "14 godina od NATO bombardovanja, njihov teror i dalje traje".

(Tanjug)

Foto: printscreen YouTube
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.