Mogerini kaže da je Zapadni Balkan privržen evrointegracijama

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Dec.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini kaže da je Zapadni Balkan privržen evrointegracijama

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini i lideri zemalja Zapadnog Balkana podržali su proces rešavanja spora oko imena izmedju Grčke i Makedonije i dijalog o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija spremna da nastavi dijalog kada Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << ukine takse na robu iz Srbije i BiH. Predsednik Kosova Hašim Tači izrazio je nadu da bi Beograd i Priština mogli postići sporazum u "bliskoj budućnosti", ali i negodovanje zbog odlaganja liberalizacije viznog režima EU za gradjane Kosova.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Profesor Univerziteta Kolumbija: Mogerini nije ispunila ulogu posrednika

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2018

Profesor na Univerzitetu Kolumbija David Filips je ocenio da visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini nije ispunila svoju ulogu u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograd i Prištine..."Njeni napori su do sada bili bezuspešni. Posrednik treba da bude aktivniji,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.