Linta:Hrvatska je jedina članica koja krši standarde EU

Izvor: Blic, 19.Maj.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta:Hrvatska je jedina članica koja krši standarde EU

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je izjava prvog potpredsednika hrvatske vlade Tomislava Karamarka o neizručivanju troje pripadnika SRS Haškom tribunalu, "bezobrazna i licemerna".

Linta je u pisanoj izjavi medijima naveo da je Hrvatska jedina članica Evropske unije koja krši civilizacijske standarde jer štiti veliki broj hrvatskih zločinaca koji su počinili monstruozne zločine nad Srbima tokom devedeseth godina.

"Pored toga, Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otvoreno krši osnovne vrednosti na kojima se zasniva Evropska unija tj. poštovanje ljudskog dostojanstva, slobode, jednakosti, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava, uključujući prava pripadnika manjina", naveo je Linta.

Linta smatra da Evropska unija ne sme više mirno da posmatra otvoreno jačanje neofašizma u Hrvatskoj jer ona, kako je naveo, počinje da predstavlja pretnju miru, stabilnosti, ljudskim pravima i vladavini prava.

Karamarko je ranije danas rekao da je odluka vlasti Srbije da ne izruči troje pripadnika SRS Hagu kršenje standarda Evropske unije.

Karamarko je uoči sednica stranačkog predsedništva, na pitanje novinara da li je neizručivanje srpskih radikala Hagu dokaz nefunkcionisanja Srbije kao pravne države i podsticaj da Hrvatska blokira pregovore Srbije i EU, odgovorio: "Slažem se".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dokle će Evropa da toleriše jačanje neofašizma u Hrvatskoj?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2016

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je izjava prvog potpredsednika hrvatske vlade Tomislava Karamarka o neizručivanju troje pripadnika SRS Haškom tribunalu, "bezobrazna i licemerna"...Linta je u pisanoj izjavi medijima naveo da je Hrvatska jedina članica Evropske unije koja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.