KURTIJEVA SRAMNA IZJAVA NAKON SMENE LJILJANE STEVANOVIĆ: Ponovo se obrušio na Vučića (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2022, 18:56

KURTIJEVA SRAMNA IZJAVA NAKON SMENE LJILJANE STEVANOVIĆ: Ponovo se obrušio na Vučića (FOTO)

Tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti kaže da kosovska vlada ne smenjuje niti suspenduje sudije i tužioce i da je sudstvo na Kosovu nezavisno od vlade.

- Nisam ni predsednik ni član Sudskog saveta Kosova. Sudstvo je nezavisno od vlade. Možda u Srbiji predsednik suspenduje i smenjuje sudije i tužioce. To nije slučaj na Kosovu ili kod sudije Stevanović. Mi smo najdemokratskija zemlja među zapadnobalkanskom šestorkom, potpuno usklađeni sa EU i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO - napisao je Kurti na Tviteru.

I'm neither chairman nor member of 🇽🇰Judicial Council. Judiciary is independent from Govt. Maybe in Serbia the president suspends & removes judges & prosecutors. That's not the case in 🇽🇰 or w/ Judge Stevanovic. We're the most democratic country in WB6, fully aligned w/🇪🇺 & NATO.

— Albin Kurti (@albinkurti) March 25, 2022

Podsetimo, predsednik Vučić se oglasio nakon što je smenjena Ljiljana Stevanović, srpski sudija.

Po nalogu Aljbina Kurtija, smenjena je iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Poštovani građani, po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je  iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović, a za ujutru je pripremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu. Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe. Pogazio je Briselski sporazum. I po njegovoj volji, i po volji onih koji ga štite Briselski sporazum više ne postoji. Kurti je taj koji hoće da sruši mir na Kosovu i Metohiji. On je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod, svuda gde on živi. Srbija želi da se sačuva mir i zbog svega upozorava sve zemlje Kvinte i celu međunarodnu zajednicu. Moja poruka je da će Srbija biti uz svoj narod - rekao je predsednik Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.