Evroskeptici pobedili u Monaku, glasalo 7.245 ljudi

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroskeptici pobedili u Monaku, glasalo 7.245 ljudi

Monako -- Lista "Monako je prioritet" bivšeg ministra Stefana Valerija koji ne želi približavanje s EU pobedila je na izborima i osvojila većinu u Skupštini Monaka.

Na izborima je u nedelju glasalo tačno 7.245 državljana Monaka, a evroskeptici su dobili čak 21 od 24 mesta u Skupštini.

Valerijev program pominje opasnost od "agresivne evropske konkurentnosti" zalažući se za očuvanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava zapošljavanja prvo građana Monaka.

Valeri, predsednik Vlade od 2003. do 2010, potom do 2017, izjavio da se neće ustručavati da se protivi i nekim odlukama princa Albera Drugog.

Princ ima izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast u Kneževini Monaku.

Građani Monaka od 1911. godine biraju Skupštinu čije je poslanike ranije postavljao princ. Međutim, iako se Skupština bira na slobodnim izborima, ona po Ustavu ne može da utiče na politiku Vlade.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.