Evropska unija zabranila cigarete sa ukusom mentola

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Maj.2020, 14:23

Evropska unija zabranila cigarete sa ukusom mentola

Zabrana aromatizovanih cigareta i duvanskih proizvoda stupila je na snagu 2016. godine, ali su proizvodi s tržišnim udelom većim od 3%, poput cigareta sa ukusom mentola, do sada bili izuzeti.

Regulacija je do EU direktive za duvanske proizvode koja je prihvaćena 2014. godine nakon napornih pregovora, pritisaka industrije i pravnih izazova.

Direktiva je takođe naložila da cigarete i duvanski proizvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na sebi sadrže još eksplicitnija zdravstvena upozorenja, te da prekrivaju 65% prednjeg i zadnjeg dela kutije. Države članice takođe mogu da imaju i ogoljena pakovanja.

Pravila bi trebala da smanje stopu pušenja među mladim ljudima. Evropska komisija kaže da je pušenje najveći uzročnik prerane smrti u EU.

U EU, 26 posto od ukupne populacije i 29 posto mladih Evropljana između 15-24 godine puši, prema podacima komisije.

Izvor: SeeBiz
Pogledaj vesti o: Zakon o zabrani pušenja

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Novom zabranom pokušavaju ljude da odvrate od pušenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2020

U Evropskoj uniji stupila je na snagu zabrana cigareta s mentolom, u daljem pokušaju da se mladi obeshrabre i odvrate od pušenja...Zabrana aromatiziranih cigareta i duvanskih proizvoda stupila je na snagu 2016. godine, ali su proizvodi s tržišnim udelom većim od tri odsto, poput cigareta sa ukusom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.