EU: 34 miliona evra za regione SRB i HRV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: 34 miliona evra za regione SRB i HRV

Evropska komisija usvojila je program za 2014-2020. prema kojem će investirati 34 miliona evra u pogranična područja Hrvatske i Srbije, saopštila je danas Komisija.

"Ta pomoć će se fokusirati na poboljšanje kvaliteta javnih socijalnih i zdravstvenih usloga, na povećanje korišćenja održivih izvora, na jačanje prekograničnog turizma i na jačanje veza između preduzeća i istraživačkih institucija", navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Komesarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za regionalnu politiku Korina Kretu izjavila je da će prekogranični programi EU pružiti "konkretne mere za poboljšanje kvaliteta života građana".

"Naši pogranični programi nude i nove ekonomske mogućnosti za ljude koji žive u pograničnim regionima EU i njenih suseda", navela je Kretuova.

Program je vredan više od 40 miliona evra s doprinosom od 34 miliona evra iz sredstava Fonda za pretpristupnu pomoć (IAP) i Evropskog fonda za regionalni razvoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EK: 34 miliona evra u pogranična područja HR i SRB

Izvor: B92, 25.Avg.2015

Evropska komisija usvojila je program za period od 2015. do 2020. godine prema kojem će investirati 34 miliona evra u pogranična područja Hrvatske i Srbije..."Ta pomoć će se fokusirati na poboljšanje kvaliteta javnih socijalnih i zdravstvenih usloga, na povećanje korišćenja održivih izvora,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.