Džonson najavio nove sankcije EU prema Siriji

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson najavio nove sankcije EU prema Siriji

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da će Evropska unija usvojiti novi paket sankcija protiv 16 osoba koje EU smatra odgovornim za hemijske napade u Siriji.

„Danas bi trebalo da bude usvojena odluka da se uvedu sankcije protiv 16 konkretnih lica. Njihovo kretanje će biti ograničeno, a njihove finansije zamrznute. Reč je o vojnim i tehničkim licima“, rekao je on.

Sirijska opozicija je 4. aprila saopštila da je 80 ljudi poginulo od hemijskog napada u gradu Han Šejhun u provinciji Idlib.

Sirijska opozicija je okrivila sirijsku vojsku da je odgovorna za napad. Sa druge strane, zvanični Damask odbacio je sve optužbe rekavši da nikada nisu koristili hemijsko oružje, kao i da je svo hemijsko naoružanje izvezeno iz zemlje pod kontrolom Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
 
 

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sankcije za 16 Sirijaca zbog HEMIJSKOG NAPADA

Izvor: Blic, 17.Jul.2017

Evropska unija je uvela sankcije protiv 16 Sirijaca "zbog njihove uloge u razvoju i upotrebi hemijskog oružja protiv civilnog stanovništva", saopštio je danas Savet EU..."Savet je dodao 16 osoba na listu lica koja su meta restriktivnih mera EU protiv sirijskog režima. EU je dodala ovih 16 osoba zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.